https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 29.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 29.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 24 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 858 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megkezdődött a városi bentlakásos idősotthonok és a hajléktalanszálló ellátottjainak, dolgozóinak oltása

Január 29-én pénteken kezdték meg az oltócsoportok a kazincbarcikai bentlakásos idősotthonokban élők és az ott dolgozó munkatársak oltását. A vakcina beadását orvosi vizsgálat előzi meg, a beadást követően pedig egy rövid megfigyelés következik. Az ellátottak összesen 60%-a, az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő minden munkatársa igényelte a vakcinát.
Annak ellenére, hogy a kormányhivatal a január eleji nyilatkozattételt követően múlt héten új nyilatkozattételre kérte az érintetteket a védőoltással kapcsolatban, melyben már a „nem vakcinaspecifikus nyilatkozat” kifejezés szerepelt, ezzel készülve más oltóanyagok alkalmazására, az európai engedéllyel rendelkező Pfizer-BioNTech készítménnyel zajlik az oltás.


Hazánkban egyedi megoldással kerülnek alkalmazásra az Európai Gyógyszerügynökség által egyelőre még nem vizsgált és nem engedélyezett, külföldi vakcinák

Tegnap éjszaka a különleges jogrend adta lehetőségével élve Magyarország Kormánya a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet formájában döntött arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével egyelőre nem rendelkező vakcinák alkalmazását hogyan teszi lehetővé Magyarországon.
A kormányrendelet szerint – ami a mai naptól már hatályos is – a magyar gyógyszerészeti államigazgatási szerv engedélyezi

- az EGT-megállapodásban részes államban,

- Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában,

- vagy legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt (pl. Szerbia) – államban a betegek számára hozzáférhetővé tett, illetve alkalmazásra engedélyezett gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, a magyar betegek számára történő hozzáférhetővé tételét, illetve alkalmazását

abban az esetben, ha a gyógyszert legalább egymillió személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter, vagyis Szijjártó Péter saját hatáskörben állapítja meg.
Mindemellett a hazai gyógyszerészeti államigazgatási szerv a külföldi, az Európai Gyógyszerügynökség által jelenleg nem bevizsgált védőoltás használtára vonatkozó engedélyét az adott külföldi államban kiadott engedély alapulvételével (pl. Kína, Oroszország, Szerbia, stb.) vagy annak elismerése útján is kiadhatja, tehát nem szükséges magyar gyógyszerészeti vizsgálatnak alávetni a szert, hanem automatikusan alkalmazható.


A „Minden napra egy maszk!” akció keretében minősítő tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokat kapnak a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai az önkormányzattól

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A napokban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság dolgozói körében folytatódott az akció az intézmények, szervezetek vezetői által igényelt darabszámokat figyelembe véve. Jövő hét elején a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai vehetik át a maszkokat.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk