https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 29.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 29.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 24 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 858 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megkezdődött a városi bentlakásos idősotthonok és a hajléktalanszálló ellátottjainak, dolgozóinak oltása

Január 29-én pénteken kezdték meg az oltócsoportok a kazincbarcikai bentlakásos idősotthonokban élők és az ott dolgozó munkatársak oltását. A vakcina beadását orvosi vizsgálat előzi meg, a beadást követően pedig egy rövid megfigyelés következik. Az ellátottak összesen 60%-a, az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő minden munkatársa igényelte a vakcinát.
Annak ellenére, hogy a kormányhivatal a január eleji nyilatkozattételt követően múlt héten új nyilatkozattételre kérte az érintetteket a védőoltással kapcsolatban, melyben már a „nem vakcinaspecifikus nyilatkozat” kifejezés szerepelt, ezzel készülve más oltóanyagok alkalmazására, az európai engedéllyel rendelkező Pfizer-BioNTech készítménnyel zajlik az oltás.


Hazánkban egyedi megoldással kerülnek alkalmazásra az Európai Gyógyszerügynökség által egyelőre még nem vizsgált és nem engedélyezett, külföldi vakcinák

Tegnap éjszaka a különleges jogrend adta lehetőségével élve Magyarország Kormánya a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet formájában döntött arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével egyelőre nem rendelkező vakcinák alkalmazását hogyan teszi lehetővé Magyarországon.
A kormányrendelet szerint – ami a mai naptól már hatályos is – a magyar gyógyszerészeti államigazgatási szerv engedélyezi

- az EGT-megállapodásban részes államban,

- Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában,

- vagy legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt (pl. Szerbia) – államban a betegek számára hozzáférhetővé tett, illetve alkalmazásra engedélyezett gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, a magyar betegek számára történő hozzáférhetővé tételét, illetve alkalmazását

abban az esetben, ha a gyógyszert legalább egymillió személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter, vagyis Szijjártó Péter saját hatáskörben állapítja meg.
Mindemellett a hazai gyógyszerészeti államigazgatási szerv a külföldi, az Európai Gyógyszerügynökség által jelenleg nem bevizsgált védőoltás használtára vonatkozó engedélyét az adott külföldi államban kiadott engedély alapulvételével (pl. Kína, Oroszország, Szerbia, stb.) vagy annak elismerése útján is kiadhatja, tehát nem szükséges magyar gyógyszerészeti vizsgálatnak alávetni a szert, hanem automatikusan alkalmazható.


A „Minden napra egy maszk!” akció keretében minősítő tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokat kapnak a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai az önkormányzattól

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A napokban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság dolgozói körében folytatódott az akció az intézmények, szervezetek vezetői által igényelt darabszámokat figyelembe véve. Jövő hét elején a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai vehetik át a maszkokat.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk