https://kolorline.hu/Zavartalanul működnek az oktatási intézmények

Zavartalanul működnek az oktatási intézmények

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is szigorú szabályok és protokollok alapján zajlik a napi oktató, nevelő munka a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Tagintézményeiben, valamint az általános iskolákban. Jelenleg egy intézményben sincs koronavírussal fertőzött dolgozó és az osztályok, valamint a csoportok is szinte maximális létszámmal működnek.

Horváthné Geleta Mária, az összevont óvódák vezetője elmondta, hogy szinte teljes létszámmal működnek az óvodai csoportok. Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából az önkormányzati és egyházi fenntartású bölcsődék és óvodák csoportszobáit és egyéb helyiségeit minden héten pénteken délután teljes körűen fertőtlenítik. A megelőző intézkedések részeként folyamatos a napi többszöri hőmérőzés, kéz- és cipőtalp-fertőtlenítés. Mind a szülőknél és az óvodapedagógusoknál szinte rutinszerűvé vált az orrot és szájat is eltakaró maszkok folyamatos viselése, aminek köszönhetően nincs COVID-érintett az intézményekben.

A pandémia miatt idén a farsangi mulatság családtagok nélkül zajlik, kisebb csoportokban. A gyermekek mindennapjait az óvodapedagógusok sokféle programmal igyekeznek színesíteni, többek között a gyertyaszentelő napra is készülnek. Ezen a napon a medve felébred téli álmából és kijön a barlangjából, ha meglátja árnyékát messze még a tavasz. A népi hiedelem szerint ez egy időjósló nap, melynek alkalmából időjárás megfigyeléssel és medvés játékokkal töltik ki a gyerekek hétköznapjait. Idén a medve visszament a barlangba, mert nem látta meg az árnyékát, eszerint a tél hamarosan véget ér és beköszönthet a tavasz. A programok között szerepel az egészséghét is, ahol most a gyerekek az óvónénikkel közösen játékos formában dolgozzák fel a jelenleg kialakult helyzetet, a hatékony védekezési módszereket.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagintézményei továbbra is szigorú protokollok betartásával működnek. Az intézmény vezetője örömét fejezte ki, hogy a szabályok maradéktalan betartásának köszönhetően jelenleg sem a pedagógusok, sem pedig a diákok között nincs koronavírussal fertőzött. Az oktatás normál munkarendben, zavartalanul működik az iskolákban. Az iskola vezetője a Kolorline szerkesztőség megkeresésére azt nyilatkozta, hogy mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok nagyon várják, hogy visszatérjen a megszokott élet. Az első félévet a gyerekek 99%-ban jól teljesítették és sikeresen vették az akadályokat. A maradék 1%, akinek sikertelenség jellemezte a félévét a pedagógusok még nagyobb figyelemmel igyekeznek segíteni, hogy a hiányosságokat pótolni tudják.

A koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében hozott intézkedések maradéktalan betartásának köszönhetően a városban működő egyházi fenntartású oktató nevelő intézményekben, így az Irinyi János Református Oktatási Központ Eszterlánc Óvodájában, valamint az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában továbbra, illetve a Tompa Mihály Református Általános iskolában sincs COVID-19 vírussal fertőzött személy, az intézményekben minden óvodai és iskolai csoport zökkenőmentesen működik.

 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.