https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 21 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 881 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megkezdődött a 80 év felettiek oltása Kazincbarcikán

Az utóbbi napokban bizonytalan volt a vakcinaszállítmányok Magyarországra érkezése, emiatt a tervezettnél későbbi időpontban, csütörtökön kezdődött meg a 80 év felettiek koronavírus elleni oltása.
Az előzetesen regisztráltakat a háziorvosok keresték/keresik meg. A háziorvosok döntenek arról, hogy a hozzájuk eljuttatott névlistából kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. A védőoltás, ellentétben a korábbi központi kommunikációval, egyelőre nem a Moderna, hanem a Pfizer készítménnyel zajlik, a második komponenst az első beadásához képest három hét múlva szükséges ismételni. Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet jelentkezni, igény esetén az önkormányzat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül segíti az idősek háziorvoshoz vagy oltópontra való szállítását. Ezidáig több mint ötven fő oltása történt meg a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. városi oltópontján.


Rászorulókon segít az önkormányzat tartós élelmiszercsomagok osztásával

Tartós élelmiszercsomagok osztásával segíti az önkormányzat a szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, illetve a rendkívül alacsony jövedelemmel rendelkező időseket.

A csomagosztás időpontja: 2021. február 9. 09:00-12:00

Helye: KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Építők útja 13-15. szám mögötti hátsó parkoló


A Barcika Holding Vállalatcsoport cégeinek dolgozói kapják a következő adagot az önkormányzat által biztosított minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokból

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A közelmúltban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ dolgozói körében folytatódott az akció az intézmények, szervezetek vezetői által igényelt darabszámokat figyelembe véve. A Barcika Holding Vállaltcsoport cégeinek (Barcika Art Kft., Barcika Park Kft., Barcika Príma Kft., Barcika Szolg Kft., Barcika Centrum Kft.) munkatársai jövő hét elején vehetik át a vezetők által igényelt darabszámot.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Véradás az Egressyben

Dátum: 2021. jún 23. 14:29

A Magyar Vöröskereszt véradást szervez Kazincbarcikán, az Egressy Béni Művelődési Központban június 28-án, hétfőn 9:00 és 17:00 óra között.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk