https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 21 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 881 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megkezdődött a 80 év felettiek oltása Kazincbarcikán

Az utóbbi napokban bizonytalan volt a vakcinaszállítmányok Magyarországra érkezése, emiatt a tervezettnél későbbi időpontban, csütörtökön kezdődött meg a 80 év felettiek koronavírus elleni oltása.
Az előzetesen regisztráltakat a háziorvosok keresték/keresik meg. A háziorvosok döntenek arról, hogy a hozzájuk eljuttatott névlistából kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. A védőoltás, ellentétben a korábbi központi kommunikációval, egyelőre nem a Moderna, hanem a Pfizer készítménnyel zajlik, a második komponenst az első beadásához képest három hét múlva szükséges ismételni. Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet jelentkezni, igény esetén az önkormányzat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül segíti az idősek háziorvoshoz vagy oltópontra való szállítását. Ezidáig több mint ötven fő oltása történt meg a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. városi oltópontján.


Rászorulókon segít az önkormányzat tartós élelmiszercsomagok osztásával

Tartós élelmiszercsomagok osztásával segíti az önkormányzat a szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, illetve a rendkívül alacsony jövedelemmel rendelkező időseket.

A csomagosztás időpontja: 2021. február 9. 09:00-12:00

Helye: KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Építők útja 13-15. szám mögötti hátsó parkoló


A Barcika Holding Vállalatcsoport cégeinek dolgozói kapják a következő adagot az önkormányzat által biztosított minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokból

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A közelmúltban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ dolgozói körében folytatódott az akció az intézmények, szervezetek vezetői által igényelt darabszámokat figyelembe véve. A Barcika Holding Vállaltcsoport cégeinek (Barcika Art Kft., Barcika Park Kft., Barcika Príma Kft., Barcika Szolg Kft., Barcika Centrum Kft.) munkatársai jövő hét elején vehetik át a vezetők által igényelt darabszámot.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk