https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 5.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 21 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 881 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megkezdődött a 80 év felettiek oltása Kazincbarcikán

Az utóbbi napokban bizonytalan volt a vakcinaszállítmányok Magyarországra érkezése, emiatt a tervezettnél későbbi időpontban, csütörtökön kezdődött meg a 80 év felettiek koronavírus elleni oltása.
Az előzetesen regisztráltakat a háziorvosok keresték/keresik meg. A háziorvosok döntenek arról, hogy a hozzájuk eljuttatott névlistából kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. A védőoltás, ellentétben a korábbi központi kommunikációval, egyelőre nem a Moderna, hanem a Pfizer készítménnyel zajlik, a második komponenst az első beadásához képest három hét múlva szükséges ismételni. Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet jelentkezni, igény esetén az önkormányzat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül segíti az idősek háziorvoshoz vagy oltópontra való szállítását. Ezidáig több mint ötven fő oltása történt meg a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. városi oltópontján.


Rászorulókon segít az önkormányzat tartós élelmiszercsomagok osztásával

Tartós élelmiszercsomagok osztásával segíti az önkormányzat a szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, illetve a rendkívül alacsony jövedelemmel rendelkező időseket.

A csomagosztás időpontja: 2021. február 9. 09:00-12:00

Helye: KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Építők útja 13-15. szám mögötti hátsó parkoló


A Barcika Holding Vállalatcsoport cégeinek dolgozói kapják a következő adagot az önkormányzat által biztosított minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokból

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A közelmúltban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ dolgozói körében folytatódott az akció az intézmények, szervezetek vezetői által igényelt darabszámokat figyelembe véve. A Barcika Holding Vállaltcsoport cégeinek (Barcika Art Kft., Barcika Park Kft., Barcika Príma Kft., Barcika Szolg Kft., Barcika Centrum Kft.) munkatársai jövő hét elején vehetik át a vezetők által igényelt darabszámot.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk