https://kolorline.hu/Minősített Könyvtár Cím elismerést kapott a városi könyvtár

Minősített Könyvtár Cím elismerést kapott a városi könyvtár

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Városi Könyvtár 2021. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján online díjátadón vette át a Minősített Könyvtár Cím elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett virtuális ünnepségen. A rangos elismerést 5 éven keresztül birtokolhatja a könyvtár. A Minősített Könyvtár Címet azok a könyvtárak kaphatják meg, akik munkájuk során alkalmazzák a teljeskörű minőségbiztosítás rendszerét.

A teljeskörű minőségmenedzsment, a TQM alkalmazása a könyvtárakban komoly adminisztrációs munkát jelent. A munkafolyamatok és a tevékenységek dokumentálása mellett azonban csak abban a könyvtárban működik jól ez a rendszer, ahol a vezető elkötelezettsége mellett a kollégák is magukénak érzik. A belső munka mellett be kell vonni a használókat is, hiszen nélkülük nem lehet javítani a végzett munkán és nem lehet előre gondolkodni, tervezni. A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtárban hosszú évek óta alkalmazzák a minőségbiztosítás különböző szeleteit. Valójában akkor teljesedett ki ez a munka, amikor 2014-ben megnyitotta kapuit az új telephely.

Megalakult a Minőségirányítási Tanács és elkészült a Minőségirányítási Kézikönyv, melyet folyamatosan felülvizsgáltak, javítottak és pótolták a hiányzó területeket. A könyvtárosok különböző továbbképzéseken és tréningeken vettek részt. A 2020. évben benyújtott pályázat előzményeként 2019-ben készült el a könyvtár önértékelése, mely alapján készült a benyújtandó pályázati anyag. 2020. júliusában két fő szakértő helyszíni ellenőrzése következett, majd a pozitív elbírálásról 2020. novemberében értesült a könyvtár.

A könyvtár tervei között szerepel a használók elégedettségének növelése, a partneri hálózat bővítése és a minőségi szakmai munka további eredményes működtetése.

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk