https://kolorline.hu/Már hajnalban megkezdődött az utak takarítása

Már hajnalban megkezdődött az utak takarítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A meteorológia előrejelzéseknek megfelelően Kazincbarcikára is megérkezett a hó. A Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai már hajnalban elkezdték az utak hó- és síktalanítását, így a városban a nagy forgalmat bonyolító utakon már reggelre akadálytalanná vált a közlekedés.

– Folyamatosan figyeljük a meteorológiai előrejelzést. Ma már hajnalban elkezdődött mind a kézi, mind a gépi hóeltakarítás az önkormányzat által elfogadott téli síktalanítási terv alapján – tudtuk meg Lukács Líviától, a cég ügyvezetőjétől. Az intézkedési tervben leírtaknak megfelelően a Kazincbarcikán található utakat, városrészeket fontosság szerint különböző szintekbe sorolják. Elsőbbséget élveznek a tömegközlekedéssel érintett útszakaszok, a nagy forgalmat bonyolító, valamint az egészségügyi és szociális intézmények megközelítését szolgáló utak.
A terv alapján biztosítva vannak az eszközök, felszerelések, gépek, és a humán erőforrás is. A munkálatokhoz több nagyobb méretű gépjármű és kommunális traktor, valamint a síktalanításhoz szükséges szóróanyag is rendelkezésre áll.
A Barcika Park Kft. munkatársai a hétköznapokon túl, minden hétvégén készenlétben vannak. Ha szombaton, vagy vasárnap esik a hó, vagy csúsznak az utak, a kollégák azonnal megkezdik a munkát. A városlakók biztonsága érdekében ügyeleti telefonszámot is biztosít a kft. Havas csúszós utak esetén a 48/510-030-as telefonszámon jelezhetnek a munkatársak felé.

Nyári gumival senki ne induljon útnak!

Télen, főként az extrém időjárási körülmények között minden autósnak fel kell készülnie, hogy a járművük megfelelő műszaki állapotban legyen. Vannak alapvető fontosságú intézkedések, és akadnak olyanok is, amelyekre sokan nem is gondolnak.

A tél beálltával a téli gumi felszerelésének szükségessége ma már szinte mindenkinek az alapvető felkészülés része, de ezen túl is van még néhány további teendője az autósoknak. Akik használt gumiabroncsokat vásároltak, akkor számítsanak rá, hogy azok hajlamosak a felkeményedésre, és így nem az elvárt módon viselkedhetnek.
Fontos a járműveken az ablaktörlő berendezést is átvizsgálni. Ha szükségesnek látjuk, cseréljük a gumikat, vagy akár az ablaktörlő lapátokat is, illetve érdemes fagyálló szélvédőmosó folyadékot használni, mint ahogy fagyálló hűtőfolyadékot is. Nem szabad elfelejteni a világító, jelző berendezések vizsgálatát sem, hiszen ebben az időszakban nagyon fontos a látni, látszani elv a gépjárművek vonatkozásában. Sok esetben látni olyan gépjárművet a közutakon, amelyek csak a menetfényt használják, és ezzel egyidejűleg nem működik a hátsó lámpa, ami nagyon veszélyes. Erre nagyon oda kell figyelni. A ködfényszórót, illetve a hátsó ködzárófényt is használhatjuk, de csak indokolt esetben, tehát amikor ténylegesen sűrű köd van, mert egyébként zavarni fogjuk vele a közlekedésben résztvevő más személyeket.
Fontos, hogy a járókelők próbáljanak meg fényvisszaverő ruházatot viselni és minden esetben körültekintően, szabálykövetően átkelni az úttesten.

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk