https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 12.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 12.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 24 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 890 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Egészségünk védelme érdekében továbbra is ajánlott maszkot viselni Kazincbarcika közterületein is

Keddi közleményünkben hírt adtunk arról, hogy néhány hete jelentősen csökken az aktív koronavírus fertőzöttek száma Kazincbarcikán. Ez nagy mértékben köszönhető a lakosság szabálykövető magatartásának, fegyelmezettségének és a szigorú helyi védelmi intézkedéseknek. Mivel a napi, városi fertőzöttségi adatok jó ideje nem emelkednek, így Kazincbarcika város vezetése úgy döntött, megszünteti a közterületi maszkviselésre vonatkozó, helyi szabályokon alapuló kötelezettségeket a városban: február 10-étől Kazincbarcika közterületein nem kötelező maszkot hordani, de ajánlott.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a maszk megfelelő viselése mindenképpen ajánlott különösképpen az idős korosztály, a krónikus betegek, a fertőzés szempontjából kiemelten veszélyeztetettek esetében mindenhol (bel-és kültéren egyaránt), valamint általánosságban mindenki számára a nagyforgalmú szabadtéri helyeken, mint pl. az Egressy Béni úton és hasonlóan forgalmas utcákon, tereken; bankok, posta, oktatási és szociális intézmények közelében, és ahol nem tartható a 1.5-2 méteres távolság. 
Az intézkedés addig maradhat érvényben, amíg a napi fertőzöttségi adatok azt lehetővé teszik. Abban az esetben, ha újra megemelkedik az aktív fertőzöttek száma, úgy Kazincbarcika Város Önkormányzata a lakosság egészségének és életének védelme érdekében ismételten kötelezővé teszi a közterületi maszkviselést a település teljes területén.
A magasabb rendű jogszabály által meghatározott helyeken, valamint a zárt terekben továbbra is kötelező a maszkviselés! (484/2020. kormányrendelet)


Az előzetesen regisztrált 80 év felettiek oltása lezajlott, a következő érintett csoport a 60 év alatti krónikus betegek

Azok a regisztrált 80 év felettiek, akiknek a névlistáját megkapták a háziorvosok, múlt héten megkapták a Pfizer vakcina első adagját. A második komponenst az első beadásához képest három hét múlva szükséges ismételni.
Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon a továbbiakban is lehet jelentkezni. Az érintett korosztályt a regisztrációt követően a háziorvos keresi meg. A háziorvosok döntenek arról, hogy kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. A védőoltás, ellentétben a korábbi központi kommunikációval, egyelőre nem a Moderna, hanem a Pfizer készítménnyel zajlott.
Az önkormányzat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül segíti az idősek háziorvoshoz vagy oltópontra való szállítását.
Ezidáig több mint ötven fő oltása történt meg a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. városi oltópontján. Az időközben frissen regisztráltakat már a háziorvosok oltják be, az érintettek köre kibővült menet közben a 75 év felettiekkel.

A 60 év alatti krónikus betegek védőoltását Kazincbarcikán két háziorvosi körzetnek tette lehetővé a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Ezáltal ezen a héten húsz fő kapta meg az AstraZeneca készítményt.
Az oltások időpontjáról, a folyamatosan változó oltási ütemterv miatt, a regisztráltak egy nappal vagy néhány órával a beadás előtt kapnak értesítést.
A háziorvosok számára a vakcinákkal kapcsolatos adminisztrációs teendők nagy terhet jelentenek, számos felületen szükséges az oltást adminisztrálni különböző hatóságok felé. Áldozatos és lelkiismeretes munkájukat a városvezetés ezúton is köszöni. 


Covid-19 érintettség miatt egy fő pedagógus és két fő diák karanténba került

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola egyik pedagógusánál igazolt koronavírus fertőzöttséget mutattak ki. Az érintett pedagógus a héten nem jelent meg az intézményben, mivel már múlt hétvégén a vírusra utaló tüneteket produkált, így nem volt szükség korlátozó intézkedésre, az oktatás az eddigi rend szerint működik.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói közül két főnek rendeltek el február 16-áig a hatóságok karantént. Az oktatás menetét ez nem befolyásolja. 

Az. I. és II. Számú Bölcsődében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodáiban, az Eszterlánc és az Angyalkert Óvódákban minden csoport működik. A Pollack Mihály Általános Iskola tagiskoláiban és a Tompa Mihály Református Általános Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás..

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön vagy magukon légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk