https://kolorline.hu/Művészeti pályázaton remekeltek a gimnazisták

Művészeti pályázaton remekeltek a gimnazisták

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is megtartották a „FIATALOK AZ ÉPÍTETT ÉS TERMÉSZETI KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT” című pályázatot, ahová írásos pályaművekkel, makettekkel, festményekkel, fotókkal nevezhettek a 8-18 év közötti diákok egyénileg, vagy csoportosan.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból 2 írásos pályamunkát küldtek be a diákok, mindkettő saját korosztályában kiemelt első helyezést ért el:

  • Szentgyörgyi Luca (19 éves- 12. osztályos): Munka, sport, kultúra, emlékek és nagyapám Ormosbányán
  • Tóth Marcell János (14 éves- 8. osztályos): Bányászati emlékek

Első helyezést ért el fotóival:

  • Tóth Marcell János (14 éves, 8. osztályos): Kazincbarcika – Békeváros emlékei (11db kép)

Második helyezést kapott képzőművészeti kategóriában:

  • Vadnai Virág (16 éves,9. osztályos): Tornagörgői vízesés (vászon)
  • Andó Kamilla Andó Kamilla (16 éves,10. osztályos): Lillafüred

Harmadik helyezést ért el:

  • Szabó Aida (14 éves, 8. osztályos): Megyer-hegyi tengerszem
  • Horváth Dóra (14 éves, 8. osztályos): Az erdő szeme
  • Nagy Krisztina Írisz (18 éves, 12. osztályos): Bánhorváti kastély

Felkészítő pedagógus: Bukodiné Solyom Ilona

Ráday Mihály, a szövetség elnöke a Város- és Faluvédők Szövetsége Hungaria Nostra honlapján üzent a résztvevőknek.

„Kedves Pályázók, kedves Fiatal Városvédő Barátaink!

A Város- és Faluvédők Szövetségében (Hungaria Nostra ) mint az elmúlt 29 évben, idén is nagy örömmel fogadtuk mindannyian, mennyi szép, értelmes, érdekes és tartalmas anyagot kaptunk tőletek, illetve szüleitektől, tanáraitoktól, több település városvédő egyesületétől, akiknek ezúton is köszönjük az értő segítségét, fáradozását.

A vírus okozta helyzet felborította több évtizedes gyakorlatunkat, a zsűrizés megszervezése sem volt egyszerű és végül a kiállítást sem tudtuk megrendezni. A tervek szerint – a hagyományoknak megfelelően - a Budai Várban vártunk volna Benneteket tavasszal az ünnepélyes díjkiosztón és kiállításmegnyitón, de a járvány miatt el kellett ezt halasztani őszre, végül december elejére. Sajnos egyik alkalommal sem sikerült megrendezni, de reménykedünk abban, hogy ezt pótolni tudjuk majd jövő nyár elején.

Az viszont jó hír, hogy legalább a honlapunkról és Hírlevelünkből értesülhettek az eredményekről, arról, hogy a közel kétezer beérkezett munka közül kiválasztott, legjobbnak ítélt pályázatok alkotói milyen díjat, jutalmat nyertek, és ha a vírus helyzet engedi, 2021-ben a budavári kiállítás megnyitóján jelentkezhettek a nyári városvédő táborba is, ahol szívesen látunk Benneteket.

Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek. Valamennyi pályázót arra bíztatjuk, induljon a következő pályázaton is, reméljük, hogy találkozunk munkáitokkal a jövőben is.

Ráday Mihály
elnök”

Forrás: Bukodiné Sólyom Ilona

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk