https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 16.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 16.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 12 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 906 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban közel 14 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Ezen a héten a regisztrált 60 és 70 év felettiek kapják meg a koronavírus elleni védőoltást

A háziorvosoknak eljuttatott névlista alapján a regisztrált 70 év felettiek közül praxisonként nyolc főt oltanak a héten a Moderna vakcina első adagjával. Egy háziorvosi körzetből a 60 év feletti regisztráltak közül szintén nyolc fő kapja meg az oltást az oltóponton. A második komponenst az első beadásához képest négy hét múlva szükséges ismételni.

Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon a továbbiakban is lehet jelentkezni. Az érintett korosztályt a regisztrációt követően a háziorvos keresi meg. A háziorvosok döntenek arról, hogy kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. Az önkormányzat az Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül segíti az idősek háziorvoshoz vagy oltópontra való szállítását.

A KSZSZK idős- és hajléktalanellátásban dolgozó munkatársai és ellátottjai február 19-én vesznek részt az oltás második körében, illetve a frissen regisztráltak aznap jutnak hozzá az első adag szérumhoz.

Az oltások időpontjáról a regisztráltakat, a folyamatosan változó oltási ütemterv és az érkező vakcina fajták miatti bizonytalanság okán egyelőre nehezen követhető módon, egy nappal vagy néhány órával a beadás előtt értesítik. Hetente praxisonként 8-10 főt oltanak a beérkező vakcina mennyiségétől és típusától függően.


COVID-19 érintettség miatt a Tompa Mihály Általános Iskola két osztálya digitális oktatásra tért át

A Tompa Mihály Református Általános Iskolában egy fő tanuló esetében igazolt koronavírus fertőzést mutattak ki, így a 7. a és 7. b osztályban ideiglenesen digitális oktatásra tértek át.

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola egyik pedagógusa február 21-éig karanténban van. Az oktatás az eddigi rend szerint működik.

Az. I. és II. Számú Bölcsődében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodáiban, az Eszterlánc és az Angyalkert Óvódákban minden csoport működik. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 7. és 8. osztályában és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagiskoláiban normál rend szerint folyik az oktatás.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön vagy magukon légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon!


Ahol csak teheti, viseljen maszkot!

A COVID-19 koronavírus közel egy éve jelent meg először igazolt formában Magyarországon. Világszinten kutatók, tudósok, orvosok százai foglalkoznak a vírus elemzésével, terjedésének folyamatával, a védőoltások kifejlesztésével. Világszinten a járványügyi szakemberek azt javasolják, hogy ahol csak lehet, viseljünk maszkot, és helyesen tegyük azt, takarjuk el vele a szánkat, orrunkat. Így lehetünk a legnagyobb biztonságban.

Az utóbbi hónapokban a vírusról egyre többet tudunk meg a szakemberek segítségével. A rendelkezésre álló, pl. szerológiai tesztek, melyeket korábban az önkormányzat is végeztetett a városi intézmények, cégek dolgozóin, megmutatják, hogy rengeteg esetben tünetmentes vírushordozók vannak/voltak a lakosság körében. Ők nem tudnak/tudtak arról, hogy megfertőződtek a koronavírussal, így akaratukon kívül terjeszthetik/terjeszthették azt bárhol, veszélyeztetve a krónikus betegeket, időseket, gyengébb immunrendszerűeket. Ezekben a hetekben, amikor az oltási ütem még lassú, a járvány továbbra is jelen van, fontos, hogy türelmesek maradjunk és vigyázzunk magunkra, családunkra, egymásra! Ezért szükséges maszkot viselnünk, ahol csak tehetjük. Egyrészt, hogy tudtunkon kívül ne fertőzzünk meg másokat, másrészt, hogy saját egészségünket védjük vele.

Február 10-étől Kazincbarcika közterületein a csökkenő aktív fertőzöttek száma okán, mely a korábbi szigorú intézkedéseknek köszönhető, nem kötelező maszkot viselni, de mindenképp ajánlott különösképpen az idős korosztály, a krónikus betegek, a fertőzés szempontjából kiemelten veszélyeztetettek esetében mindenhol (bel-és kültéren egyaránt), valamint általánosságban mindenki számára a nagyforgalmú szabadtéri helyeken, mint pl. az Egressy Béni úton és hasonlóan forgalmas utcákon, tereken; bankok, posta, oktatási és szociális intézmények közelében, és ahol nem tartható a 1.5-2 méteres távolság.

Amennyiben az aktív fertőzöttek száma megnövekszik, úgy Kazincbarcika Város Önkormányzata ismét visszaállítja a közterületi maszkviselési kötelezettséget.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk