https://kolorline.hu/Felminősítették a BorsodChemet a fenntarthatósági tevékenységéért

Felminősítették a BorsodChemet a fenntarthatósági tevékenységéért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A BorsodChem az EcoVadis nemzetközi minősítő szervezet legfrissebb felmérése alapján első ízben nyerte el az EcoVadis Platina medálját a 2020-ban végzett fenntarthatósági és CSR tevékenységéért. A fenntartható fejlődésben évről évre elért eredményei alapján a BorsodChem az értékelésben résztvevő vegyipari és rokon ágazatokban működő vállalatok legjobb 1 százalékába került.

Az EcoVadis elsősorban azt méri és értékeli, hogy egy vállalat mennyire integrálta a fenntarthatóság és a CSR alapelveit az üzleti és menedzsment rendszerébe, beleértve a globális ellátási láncokban szereplő vállalatokat is. Az EcoVadis egyedi módszertannal dolgozó, független és világszerte elismert szervezet, amely jelenleg 160 országban, 200 iparágban mintegy 75.000 szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi és értékeli. Az elemzés a környezetvédelem, a munkaügy és emberi jogok, az etika, valamint a fenntartható beszerzés témaköreiben értékeli a vállalat teljesítményét, feltárja az erősségeket és a fejleszthető területeket. A módszertan olyan nemzetközi sztenderdekre épül, mint a GRI (Global Reporting Initiative), az ISO 26 000 szabvány, valamint követi az ENSZ Globális Megállapodásának (UNGC) alapelveit is.

Az EcoVadis mostani felminősítése a BorsodChem működési alapelveinek, folyamatainak felülvizsgálatán és értékelésén alapul. A kapott, eddiginél is magasabb pontszám annak köszönhető, hogy a vállalat átfogó fenntarthatósági irányelveket követ, aktívan közreműködik olyan nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, mint az UNGC és TfS (Together for Sustainability), valamint a fenntarthatósági szemlélet beszerzési elvekbe történő integrálásával és fejlesztésével jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén. A BorsodChem továbbá dicséretet kapott a környezetvédelmi törekvéseiért, valamint az EcoVadis elismerte a vállalat etikai magatartását és az emberi jogok tiszteletben tartását is.

Az EcoVadis komplex és egységes értékelési módszertanának segítségével a BorsodChem fel tudja deríteni az iparág számára mérvadó elsődleges fenntarthatósági kockázatokat, a szabályozási környezet változásait, valamint kiválaszthatja az aktuális fókuszterületeket és megoszthatja a jó gyakorlatokat, ezzel elősegítve a vállalat fenntarthatósági teljesítményének további fejlődését.

ecovadis

A kiváló minősítés azt tükrözi, hogy a BorsodChem, mint felelős és magas minőséget biztosító szállító, partner és munkáltató Magyarországon, elkötelezett mind a vevők, a különböző érdekelt felek és a munkavállalók irányába, mind pedig a folyamatos fenntartható fejlődés iránt.

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk