https://kolorline.hu/A lakosság együttműködésével megfékezhető a járvány

A lakosság együttműködésével megfékezhető a járvány

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint szerdai híreink között és a mai közleményben is olvashatták Kazincbarcikán az aggasztó országos esetszám, és a kisgyermekeknél jelentkező felsőlégúti megbetegedések miatt az önkormányzat által tervezett játszóterek újranyitását későbbre kell halasztani. A közterületeken már nem kötelező, de ajánlott a maszk hordása, ám a játszóeszközök használata – a folyamatos tisztítás és fertőtlenítés ellenére is – fokozott fertőzésveszélyt jelenthet, ezért továbbra is tilos a játszóterek látogatása városunkban. Emiatt a szülők türelmét kéri az önkormányzat!

Néhány hete jelentősen csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma településünkön, ami nagy mértékben köszönhető a lakosság szabálykövető magatartásának, fegyelmezettségének és a szigorú helyi védelmi intézkedéseknek. Az elmúlt napokban ismét növekedésnek indult az aktív esetek száma, amely ugyan csak lassan emelkedő tendenciát mutat, ám nőtt az egyéb felsőlégúti betegségek aránya, főként a kisgyermekek körében. Az országos esetszámok alapján az is látható, hogy ismét több lehet majd a COVID-19 fertőzött városunkban is.
A vírus mutációi súlyosabb tüneteket produkálnak, így még fokozottabban kell ügyelni arra, hogy ne terjedhessen a fertőzés. A környező országok közül Csehországban például hétfőtől kezdve három hétre betiltanák a lakosság szabad mozgását az egyes járások között, teljesen bezárnák az iskolákat, az óvodákat és a még nyitva tartó üzletek egy részét is. Emellett a zárt és közterületeken egyaránt kötelező a maszk viselése, valamint minden munkahelyen legalább FFP2-es kategóriájú légzésvédő maszkot kell hordani.
Kazincbarcika közterületein ugyan nem kötelező a maszk, de mindenképp ajánlott, hiszen ezzel nemcsak a koronavírus, hanem egyéb cseppfertőzéssel terjedő kórokozó is elkerülhető. Az önkormányzat továbbra is a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Különbséget kell tenni a között, hogy egy-egy zárt közösségben találkoznak-e a gyerekek (bölcsődei vagy óvodai csoportban), így izolálva az esetleges betegségeket, vagy egymással vegyülve terjesztik egymás között az esetleges megbetegedéseket.
Jelenleg sajnos még azzal lehet a leginkább megakadályozni a kórokozók terjedését, ha egyáltalán nem látogatjuk azokat a helyeket, ahol nagy a fertőzésveszély. A játszótereken a távolságtartás nem kivitelezhető; nem ellenőrizhető, hogy nem lázas vagy beteg-e valamelyik gyermek, a játszóeszközök felületei a rájuk kerülő váladékok miatt pedig fokozottan fertőzésveszélyesek. Ugyan a kicsik járnak bölcsődébe, óvodába és iskolába, de ott kis csoportokban érintkeznek egymással, és folyamatos az intézményekben a fertőtlenítés, valamint szigorú protokoll szerint működik a beléptetés.
A Barcika Park Nonprofit Kft. a játszótéri eszközök karbantartását már elkezdve, amint a koronavírus-járványhelyzet javulása lehetőséget biztosít rá, újra birtokba vehetik a kicsik a játszótereket.
Addig is kérjük türelmüket, hogy megvédhessük gyermekeink egészségét és saját egészségünket!

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk