https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 26.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 26.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 27 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 931 fő
elhunytak száma: 25 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 954 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban közel 14 500 elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A lakosság együttműködésével megfékezhető a járvány

A helyi szabályozás szerint bár a közterületeken már nem kötelező, de ajánlott a maszk hordása, ám a játszóeszközök használata – a folyamatos tisztítás és fertőtlenítés ellenére is – fokozott fertőzésveszélyt jelenthet, ezért továbbra is tilos a játszóterek látogatása Kazincbarcikán.

A koronavírus-fertőzöttek száma ugyan csak lassan emelkedő tendenciát mutat, ám nőtt az egyéb felsőlégúti betegségek aránya, főként a kisgyermekek körében. Az országos esetszámok alapján ismét várható, hogy több lehet majd a COVID-19 fertőzött városunkban is. Kazincbarcika közterületein ugyan nem kötelező maszkot viselni, de mindenképp ajánlott, hiszen ezzel nemcsak a koronavírus, hanem egyéb cseppfertőzéssel terjedő kórokozó is elkerülhető. Bár az önkormányzat tervezi a játszóterek nyitását, de jelenleg sajnos még azzal lehet a leginkább megakadályozni a kórokozók terjedését, ha egyáltalán nem látogatjuk ezeket a helyeket, hiszen a gyermekek távolságtartása nem kivitelezhető, a játszóeszközök felületei pedig fokozottan fertőzésveszélyesek. Különbséget kell tenni a között, hogy egy-egy zárt közösségben találkoznak-e a gyerekek (bölcsődei vagy óvodai csoportban), így izolálva az esetleges betegségeket, vagy egymással vegyülve terjesztik egymás között az előforduló megbetegedéseket.
Kérjük türelmüket, hogy megvédhessük gyermekeink egészségét és saját egészségünket!


 Zökkenőmentesen zajlik a háziorvosi praxisokban az oltás

A kazincbarcikai háziorvosi praxisokban a betegellátás mellett csütörtöktől vasárnapig zajlanak az oltások a kapott névlista alapján. A továbbiakban is a háziorvosok koordinálják az oltásokat, ők döntik el, hogy ki, mikor és melyik vakcinát kapja. Jelenleg jellemzően a Shinopharm oltóanyag áll rendelkezésre a körzetekben.
Az első körös oltásokkal párhuzamosan megkezdődött a második dózisok beadása. A mai napig 954-en kapták meg a vakcinát, ebből 38-an a második adagot is.
Ezidáig nem érkezett visszajelzés mellékhatásokkal kapcsolatos problémáról.

Az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon a továbbiakban is lehet jelentkezni.


Két COVID-19 fertőzésben érintett iskolás van a városi nevelési-oktatási intézményekben. Az Eszterlánc óvodában az ovisok 50 %-a hiányzik felsőlégúti megbetegedés miatt. Fokozottan ügyeljenek a gyermekek higiéniájára!

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhelyiskolájában és a Dózsa György Tagiskolában egy-egy tanuló van karanténban a szülők koronavírus-fertőzöttsége miatt. A kazincbarcikai bölcsődékben, óvodákban nincs COVID-19 fertőzésben érintett személy.

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Eszterlánc óvodában 50 %-os a hiányzás a megnövekedett számú felsőlégúti megbetegedések következtében. Az intézményekben továbbra is fokozottan ügyelnek a rendszeres fertőtlenítésre, a dolgozók és a gyermekek higiéniájára, a fertőzések terjesztésének megakadályozása érdekében érdemes hazaérkezéskor is kezet mosni, illetve, ha lehetőség van rá használjanak fertőtlenítőszert is!

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön vagy magukon légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk