https://kolorline.hu/A legjobb négy között a Vegyész RC Kazincbarcika

A legjobb négy között a Vegyész RC Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sorsdöntő mérkőzést játszott a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában február 25-én itthon, a Kecskemét ellen. A borsodiak végig kézben tartották a mérkőzést és magabiztos 3-0-ás sikerükkel biztosították helyüket a bajnoki elődöntőben.

A Kazincbarcika jó előjelekkel a Dunaújváros elleni hazai sikerrel várta az alföldiek elleni fellépést. A kék-sárgáknak volt miért visszavágniuk, hiszen ősszel 3-0-ra kikaptak Kecskeméten. Az első felvonást végig uralta a barcikai együttes. Csak 4-4-ig tartott együtt a két csapat, utána Árva vezetésével elléptek a hazaiak. Hiába kért időt 13-8-nál és 20-14-nél is a vendégek trénre, már nem volt ellenszer. A Vegyész 25-17-re hozta a játszmát.

A második felvonásban sem sokat változott a játék képe. Árva Milán továbbra is csapata vezéregyénisége volt, ám mellette a többiek is remekül játszottak. Állandósult a vendéglátók 4-5 pontos előnye. A végjátékban ugyan ráijesztett Juhászékra a Kecskemét, amikor feljött 21-18-ra, de végül 25-20-ra nyerte a szettet a barcikai alakulat. A harmadik szakaszban már lélekben feladta a mérkőzést a Kecskemét és a 25-13-as kazincbarcikai szettgyőzelem 3-0-ás sikert, valamint a bajnoki elődöntőt jelentette a Toronyai tanítványok számára.

- Gratulálok a srácoknak, fantasztikusan játszottak a mai napon. Úgy gondolom, hogy megint úgy mentünk bele a mérkőzésbe ahogy azt tettük a Kaposvár ellen, és tettük a Dunaújváros ellen. Abszolút nem görcsöltek rá a fiúk és az elejétől nyomás alatt tartották a Kecskemétet – árulta el Toronyai Miklós vezetőedző.

A VRCK-Kecskemét elleni mérkőzésen a támadásban hiba nélkül játszó Árva Milán bizonyult a legsikeresebbnek, hiszen őt választották meg a meccs legjobb vegyészesének.

- Csak a győzelem forgott a fejemben. Tétmeccs volt, meg kellett nyernünk, mert ha nem, akkor nem lettünk volna benne a legjobb négyben, így hogy nyertünk, ott vagyunk. Gratulálok a csapatnak és mindenkinek, aki szurkolt nekünk – mondta Árva Milán.

A legjobb 4 között március második felében a Pénzügyőr lesz a Vegyész ellenfele. A 3 nyert mérkőzésig tartó párharcot idegenben kezdik majd a kék-sárgák. A rájátszás előtt azonban március 7-én a Magyar kupában a 3. helyért is megmérkőzik a Kazincbarcika.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk