https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 5.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 5.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 43 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 944 fő
elhunytak száma: 26 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 1771 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már meghaladta a 15 500 főt az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Kazincbarcikán bezárnak a bölcsődék is, hétfőtől az óvodák és az iskolák sem lesznek nyitva április 7-ig

A kormányrendelet értelmében a bölcsődék nyitva tarhatnak, ám a fertőzésveszély ugyanúgy vonatkozhat erre a korosztályra is, mint az óvodásokra vagy iskolásokra, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzata döntésének értelmében a kazincbarcikai bölcsődék hétfőtől bezárnak.  A bölcsődei bezárás alatt biztosított az ügyelet, tekintettel azokra a családokra, ahol a szülők a munkájukból fakadóan nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét. Az elsődleges felmérések alapján csaknem harminc kisgyermek felügyeletét kell majd ellátni a II. Számú Bölcsődében, a Csokonai úton, ugyanis ez az egység látja el az ügyeleti feladatokat.

A városvezető szerette volna, ha az önkormányzati fenntartású óvodákban is működhetett volna az ügyeleti rend, de Maruzsa Zoltán, az EMMI államtitkára az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott bejelentése alapján erre nincs lehetőség.

A gyermekek, valamint a pedagógusok személyes kontaktját a következő egy hónapban teljesen mellőzni kell, így a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodáiban, az egyházi fenntartású Angyalkert és Eszterlánc óvodákban a bezárás idején nem lesz ügyelet, így a gyermekek felügyeletét szüleiknek kell megoldani. A Tompa Mihály Református Általános Iskolában szintén nem tartanak ügyeletet.

Az iskolákban az oktatást március 8-tól, március 31-ig tantermen kívüli digitális munkarendben kell megszervezni, ezt követi a tavaszi szünet.


Kérelem esetén biztosítja az óvodások és az iskolások ebédjét az önkormányzat

Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere döntésének értelmében a szülő/más törvényes képviselő kérelmére, az óvodák és az áltanos iskolák zárvatartása idején is biztosítja a gyermekek napi egyszeri étkeztetését (ebéd) elvitel formájában. Az általános iskolás korú gyermekek részére a Pollack Mihály Általános Iskolában, az óvodás korú gyermekek részére a Mesevár Tagóvodában történik meg az ebéd kiosztása.

A kérelmeket kérjük 2021. március 8-án 16 óráig a kozetkeztetes@kazincbarcika.hu e-mail-címre eljuttatni szíveskedjenek. Az igénylésben kérjük feltüntetni a gyermek nevét, az iskola/óvoda megnevezését és iskola esetében az osztályt is.


A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalnál csak az anyakönyvi igazgatási eljárásokkal kapcsolatban van ügyfélfogadás

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal minden ügykörében március 8-tól kizárólag online vagy papír alapon működik az ügyintézés, kivéve az anyakönyvi igazgatási eljárással kapcsolatos ügyeket, amelyekkel kapcsolatban az ügyfélfogadás csütörtökönként 14.00-16.00 óra között lehetséges.
Az ügykörökhöz tartozó elérhetőségek a kazincbarcika.hu oldalon találhatóak.


A Barcika Szolg Kft.-nél március 5-től mindennemű személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel

A Barcika Szolg Kft. Munkácsy tér 1. szám alatt található ügyfélszolgálati irodájában ügyeiket nyitvatartási időn belül kizárólag online vagy telefonon tudják intézni az alábbi elérhetőségeken:

Nyitvatartási idő:
Hétfő: 7:00 – 19:00
Kedd, szerda, csütörtök: 8:00 – 15:30
Péntek: 8:00 – 12:00

E-mail-cím: ugyfelszolgalat[kukac]barcikaszolg.hu
Telefon: 06-21/350-0120

A Liget utca 2. szám alatti telephelyükön a hibabejelentéseket kizárólag online és telefonon fogadják az alábbi elérhetőségeken:

E-mail-cím: tavho[kukac]@barcikaszolg.hu
Hibabejelentés elérhetősége: 06-48/310-038

A Barcika Szolg Kft. munkatársai a helyszínre kizárólag rendkívüli meghibásodások esetén szállnak ki, egyéb megrendeléseket, lakásokban történő munkavégzést nem teljesítenek.

Az ingatlangazdálkodással összefüggő személyes ügyfélfogadás is szünetel, a kapcsolatot kizárólag online és telefonon vehetik fel az alábbi elérhetőségen:

E-mail-cím: ingatlan[kukac]barcikaszolg.hu
Telefon: 06-20/229-0402 (munkanapokon 8 – 16 óra között)

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

Köszönjük együttműködésüket és az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekkel kapcsolatban kérjük szíves megértésüket és türelmüket!


A virágboltok nőnapon nyitva lehetnek

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy a kerti munkához szükséges boltok is nyitva maradhatnak, valamint nőnap miatt a virágboltoknak egy nappal később, március 9-én kell bezárniuk.
A bezárt vállalkozások egész márciusra megkapják a bértámogatást, és elengedik a bérleti díjukat is, illetve kiterjesztik az adókedvezményeket, és elengedik a katát.


Március 8-tól március 22-ig a városi könyvtár minden szolgáltatása szünetel

Az Egressy Béni Városi Könyvtár az eddigi zárvatartási időben működő „Kölcsönzés másképp” szolgáltatását is szünetelteti március 8-tól március 22-ig.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk