https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 9.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 9.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 48 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 951 fő
elhunytak száma: 27 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 1981 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már meghaladta a 16 000 főt az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A múlt hétvégi tömeges oltás káoszba fulladt

A múlt hétvégére tervezett tömeges oltási kampány során megtörtént az SMS-ek kiküldése, de péntek reggel adategyeztetési hibák miatt felfüggesztették a folyamatot, amit Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be. Olyan jellemző hibák fordultak elő, hogy több embert a lakóhelyétől nagyon távoli oltópontra hívtak, illetve azokhoz is érkezett értesítés, akik korábban már megkapták az első adagot valamelyik vakcinából.
SMS-ben megírták, az érintetteknek, hogy nem kell menni az oltásokért a hétvégén, ettől függetlenül néhány ügyeleti helyen beoltották azokat is, akik elmentek, sőt, bizonyos esetekben olyanok is megkapták a vakcinát, akik egyáltalán nem kaptak SMS-behívót a hétvégére.


Rendben elkezdődött a digitális oktatás az általános iskolákban. Kevesen igényelték az ügyeletet a nevelési oktatási intézményekben.

A II. Számú Bölcsődében működő ügyeletet összesen 32 gyermek vette igénybe. 

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a Mesevár Tagóvoda látja el az ügyeletet, jelenleg összesen 28 óvodás jár az intézménybe. A tavalyihoz hasonlóan az óvónők online foglalkozásokkal és tippekkel segítenek a szülőknek a gyermekeik otthoni fejlesztésében és a hasznos időtöltésben.

Az Eszterlánc óvodában tegnap ketten, ma hárman vették igénybe az ügyeletet.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában egy online letölthető nyilatkozatot kell kitöltenie annak, aki szeretné a gyermekét az oviba vinni. Tíz óvodás van ügyeletben.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban hétfőn a classroom-rendszeren keresztül rendben elkezdődött a digitális oktatás. A gyerekek több, mint 90 százaléka ott volt a számítógépek előtt. Az ügyeletet minden tagiskola maga látja el, az osztályfőnöknek kell jelezni, ha valaki szeretné azt igénybe venni. Hétfőn öt, ma két gyermek volt iskolában.

A Tompa Mihály Református Iskolában megtörtént az eszközigény-felmérés, az érintett diákok laptopot vagy tabletet kaptak. Rendben elkezdődött a digitális oktatás, senki nem kért ügyeletet.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban a teams és a classroom alkalmazáson keresztül, zökkenőmentesen zajlik a digitális oktatás.

Az önkormányzat által elvitel formájában biztosított napi egyszeri ellátást tegnap 34 óvodás ás 61 iskolás kérvényezte, holnapra 37 ovis és 64 diák igényelte az ebédet.


Harminc napig ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok az internetet

Az iskolabezárások miatt március hónapban is kérhető az ingyenes internet. A digitális oktatásban résztvevők harminc napra igényelhetik a szolgáltatójuknál a járványhelyzet miatt a díjmentes internetet.
Az általános iskolás diákoknak és tanáraiknak 30 napra ingyenes lesz az internet, ugyanúgy, mint azoknak a tanulóknak és pedagógusoknak, akiknek korábban a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk. Az érintett családokat segítő intézkedésekről szóló kormányrendeletet az alapfokú oktatással is kiegészítették, így a helyhez kötött internet hozzáférési szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe. Az internet-előfizetéssel rendelkező, online oktató pedagógusok is ingyen élhetnek a lehetőséggel. A rendelet szerint a távoktatásban részt vevőknek a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást.
A harminc napos kedvezményt a szolgáltató a következő havi számlán írhatja jóvá, a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk