https://kolorline.hu/Folytatódik az Építők úti terek felújítása

Folytatódik az Építők úti terek felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt években elindult a város egyik legrégebbi részének, az Építők útja környezetének rendbetétele. Ennek első lépése volt az Építők útja 1-9. szám alatti „kocka” épületek környékének meg¬szépítése. Hamarosan az Építők útja 19. és 21. számú társasházak közötti tér is megújul, valamint új parkolók és sétányok épülnek.

A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően megkötötték a vállalkozási szerződést és a kivitelező március elején átvette a munkaterületet. A beruházás során a régi trafót is áthelyezik, valamint a városrész kertészetileg is megújul.
A területrendezéssel kapcsolatos favizsgálatok során kiderült, hogy több elöregedett, balesetveszélyes fa is van, melyek kivágása szükséges. Ezek pótlására várhatóan augusztus végén, az építkezés utolsó szakaszában kerül sor, az érintett övezetben előnevelt facsemetéket, cserjéket és virágokat ültetnek majd.
– Bízunk benne, hogy az elkészített tervek alapján a jövőben folytatódhat az út további szakaszainak és tereinek rehabilitálása is – mondta Szitka Péter polgármester, aki hozzátette, hogy a felújítás ideje alatt a lakosság türelmét kérik.

 

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk