https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 19.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. március 19.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 62 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 1002 fő
elhunytak száma: 29 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 2686 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már meghaladta a 17 800 főt az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Maradnak a korlátozó intézkedések

Amikor eléri az átoltottság a 2,5 millió embert, el lehet kezdeni az újraindítást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban ma reggel.
A kormányfő kiemelte, hogy a jelenleg hatályban lévő korlátozások változatlan formában hétfőtől még egy hétig biztosan fennmaradnak.
Azt mondta, egyszerűbb lett volna két hétről dönteni, de egy héten belül sok minden változhat, ezért hoztak most intézkedést egyelőre egy hétre. Ráadásul a húsvét kockázatos időpont lesz, mert a járvány terjedése összefügg a kontaktusok számával.
Az oltások számának növelése a legfontosabb védekezési eszköz. Minden héten négyszer-ötször annyi embert oltanak be, mint amennyien megbetegednek. Gyorsan kell oltani, ehhez pedig vakcina kell.
Mivel a következő két hónapban 500 ezerrel kevesebb AstraZeneca vakcina érkezik, mint amiről megállapodtak, legalább ennyi keleti vakcinát kell szerezni, hogy tudják tartani az oltási ütemet. Tárgyalnak is erről, és jó esély van rá, hogy a kiesett AstraZeneca vakcinákat kínai és orosz oltóanyaggal tudják pótolni. (MTI)

Érvényben lévő korlátozó intézkedések:

  • A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.

  • A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.

  • A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, az otthoni munkavégzés ajánlott.

  • Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben van este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesség egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

  • Az üzletek zárva tartanak. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

  • Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, a szociális, a pénzügyi, a postai és a járműszervíz-szolgáltatásokat.

  • Az éttermekben továbbra is van lehetőség elviteles vásárlásra. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

  • Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki. Az önkormányzatok kérésére az óvodákban és az iskolákban biztosítani kell a gyermekfelügyeletet. A középiskolákban és a felsőoktatásban a digitális oktatás továbbra is érvényben van.

  • A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Az igazolt sportolók edzései megtarthatóak, a mérkőzések kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.

  • Szigorúbb lett a határátlépés ellenőrzése, de a tranzit- és teherforgalom nem lett korlátozva.

  • A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

  • Minden gyülekezés tilos.

  • A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.

  • Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket.

  • A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

  • Temetés legfeljebb 50 fő vehet részt.

  • Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

  • A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és a kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.


Határozatlan időre bezárták az ÉRV Zrt. ügyfélszolgálati irodáit

Az ÉRV Zrt. a koronavírus-járványra való tekintettel, a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében, a lakosság és a munkavállalók védelmében március 8-tól határozatlan időtartamra bezárta a társaság személyes ügyfélszolgálati irodáit, ügyfélszolgálati fiókirodáit és információs pontjait.
A korábbi fejlesztésekkel ügyfélbarát ügyintézési módokat alakítottak ki.
A felhasználók átmenetileg a személyes megkeresés helyett az alábbi, kényelmes és gyors ügyintézési lehetőségek segítségével tudják az ügyeiket intézni. Az ügyfélszolgálati irodák majdani megnyitásáról a www.ervzrt.hu honlapon tájékoztatják a felhasználókat.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálatukat a 06-80/22-42-42 ingyenesen hívható telefonszámon érhetik el a felhasználók. A menürendszer magában foglalja a hibabejelentést, a panaszkezelést, valamint a szolgáltatással és a műszaki ügyekkel kapcsolatos ügyintézési lehetőségeket is. Automata menüpontjaik segítségével, ügyintézői közreműködés nélkül, lehetőség van mérőállás bejelentésre és folyószámla-egyenleg lekérdezésére.

Online ügyfélszolgálat és mobil applikáció

Online ügyfélszolgálati felületük a www.vizcenter.hu weboldalon érhető el, mobil applikációjuk letölthető az App Store-ból és a Play Áruházból.
Regisztrált ügyfeleik belépését követően újabb azonosítók megadása nélkül diktálhatnak mérőállást, ami tovább rövidíti az ügyintézéshez szükséges időt. Kizárólag regisztrált ügyfeleik számára elérhetővé teszik azt, hogy a részben kiegyenlített számlák még ki nem fizetett, fennmaradó összegét kiegyenlíthetik online bankkártyás fizetési móddal.

Online bankkártyás fizetés

Sorban állás nélkül, otthonából vagy útközben egyenlítheti ki számláit. Regisztrált ügyfeleik virtuális ügyfélkapcsolati felületen tehetik meg és fizethetik be számláikat az OTP SimplePay alkalmazáson keresztül. A funkció mind az online ügyfélszolgálati területen, mind a mobil applikáción elérhető, biztonságos és ügyfélbarát számlakiegyenlítési lehetőséget teremt felhasználóik számára.

Dokumentumok beküldése e-mailben

Kitöltött nyomtatványaikat – mellékleteivel együtt – megküldhetik számukra e-mailben az ugyfelszolgalat@ervzrt.hu elektronikus levélcímre.


Szünetel a BMH Nonprofit Kft. házhoz menő lomtalanítási szolgáltatása

A BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén az ügyfeleik, munkavállalóik, illetve hozzátartozóik egészségének és biztonságának megóvása érdekében a koronavírus további terjedése, valamint a kapcsolódó kormánydöntések miatt ismételten korlátozások váltak szükségessé.
A szolgáltatási területen 2021. március 8-29. között a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szünetel. Az erre az időszakra visszaigazolt lomtalanításokat későbbi időpontra helyezik át, melyről az érintett ingatlanhasználókat kiértesítik.
A szolgáltatási területen található hulladékudvarok 2021. március 8. és 2021. március 29. között zárva tartanak, a lakossági hulladék átvétele a hulladékudvarokban átmenetileg szünetel.
Hulladékgyűjtő edényzetek leadására, átvételére és cseréjére az ügyfélszolgálatokon és a telephelyeken visszavonásig nincs lehetőség.
A személyes ügyfélszolgálati irodák a fenti időszakban zárva tartanak, ügyintézésre telefonon, elektronikusan (e-mailben) és postai úton van lehetőség.
E-mail: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu
Telefonszám: 06-21/3500-111
Levélcím: 3510 Miskolc, Pf. 583.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk