https://kolorline.hu/Ne higgyen a csalóknak!

Ne higgyen a csalóknak!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendőrség elsősorban a nyereményjátékra való hivatkozással elkövetett csalások, trükkös lopások megelőzési lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Az elkövetők a legkülönfélébb indokokkal szólítják meg az idős embereket, elterelik figyelmüket és tévedésbe ejtik a bűncselekmények elkövetése érdekében.

A történetek, legendák változatosak, szinte kifogyhatatlanok, igyekeznek a napi aktualitásokhoz igazítani azokat.

A bűncselekmények elkerülése érdekében a rendőrség az alábbiakat tanácsolja:

  • A legfontosabb, hogy SOHA ne engedjen idegeneket a lakásába, udvarába! A lakásajtókat, kertkapukat tartsa zárva a nappali órákban is!
  • Ajtónyitás előtt mindig győződjön meg arról, hogy ki áll az ajtó előtt! Ajtajára szereltessen biztonsági láncot!
  • Alaposan ellenőrizze a hivatalos személy igazolványát, szolgáltatóhoz, hivatalhoz, hatósághoz való tartozását! A rendőr és a tűzoltó sem kivétel!
  • A víz-, áram-, gáz-, telefon-, kábeltévé szolgáltató, nyugdíjfolyósító, egészségpénztár munkatársai senkinek nem visznek házhoz pénzt!
  • Nyereményjátékkal és nyeremény kézbesítésével kapcsolatban mindig legyen körültekintő, és győződjön meg annak valóságtartalmáról.
  • A közműszolgáltatók karbantartást, javítást előzetes bejelentés alapján végeznek, erről az állampolgárokat hivatalos levélben vagy közleményben értesítik!
  • Pénzt csak a postás visz házhoz és az nem hamis!
  • Idegen kérésére ne váltson pénzt!
  • A megtakarított pénzét lehetőség szerint tartsa bankban! Amennyiben mégis tart otthon nagyobb összeget, idegenek előtt ne vegye elő!
  • Családtagjai helyett ne fizessen ki tartozást, ne vegyen át nekik hozott pénzt, csak akkor, ha ezt előre megbeszélték! Egyéb esetben kérje meg az idegen személyt, hogy jöjjön vissza később, amikor hozzátartozói otthon tartózkodnak!
  • Óvakodjon a házaló árusoktól, a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől!
  • Éljen „egészséges” bizalmatlansággal, gyanakvással az Önt felkereső idegen személyekkel kapcsolatban!

Amennyiben a hívatlanul érkező idegen személlyel szemben kételyei merülnének fel – a lakásba, udvarba történő beengedés előtt –, kérjen segítséget rokonoktól, szomszédoktól, vagy szükség esetén hívja a rendőrséget az éjjel-nappal hívható 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat annak érdekében, hogy Ön ne válhasson csalók és trükkös tolvajok áldozatává!

Forrás: police.hu

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk