https://kolorline.hu/Ne higgyen a csalóknak!

Ne higgyen a csalóknak!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendőrség elsősorban a nyereményjátékra való hivatkozással elkövetett csalások, trükkös lopások megelőzési lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Az elkövetők a legkülönfélébb indokokkal szólítják meg az idős embereket, elterelik figyelmüket és tévedésbe ejtik a bűncselekmények elkövetése érdekében.

A történetek, legendák változatosak, szinte kifogyhatatlanok, igyekeznek a napi aktualitásokhoz igazítani azokat.

A bűncselekmények elkerülése érdekében a rendőrség az alábbiakat tanácsolja:

  • A legfontosabb, hogy SOHA ne engedjen idegeneket a lakásába, udvarába! A lakásajtókat, kertkapukat tartsa zárva a nappali órákban is!
  • Ajtónyitás előtt mindig győződjön meg arról, hogy ki áll az ajtó előtt! Ajtajára szereltessen biztonsági láncot!
  • Alaposan ellenőrizze a hivatalos személy igazolványát, szolgáltatóhoz, hivatalhoz, hatósághoz való tartozását! A rendőr és a tűzoltó sem kivétel!
  • A víz-, áram-, gáz-, telefon-, kábeltévé szolgáltató, nyugdíjfolyósító, egészségpénztár munkatársai senkinek nem visznek házhoz pénzt!
  • Nyereményjátékkal és nyeremény kézbesítésével kapcsolatban mindig legyen körültekintő, és győződjön meg annak valóságtartalmáról.
  • A közműszolgáltatók karbantartást, javítást előzetes bejelentés alapján végeznek, erről az állampolgárokat hivatalos levélben vagy közleményben értesítik!
  • Pénzt csak a postás visz házhoz és az nem hamis!
  • Idegen kérésére ne váltson pénzt!
  • A megtakarított pénzét lehetőség szerint tartsa bankban! Amennyiben mégis tart otthon nagyobb összeget, idegenek előtt ne vegye elő!
  • Családtagjai helyett ne fizessen ki tartozást, ne vegyen át nekik hozott pénzt, csak akkor, ha ezt előre megbeszélték! Egyéb esetben kérje meg az idegen személyt, hogy jöjjön vissza később, amikor hozzátartozói otthon tartózkodnak!
  • Óvakodjon a házaló árusoktól, a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől!
  • Éljen „egészséges” bizalmatlansággal, gyanakvással az Önt felkereső idegen személyekkel kapcsolatban!

Amennyiben a hívatlanul érkező idegen személlyel szemben kételyei merülnének fel – a lakásba, udvarba történő beengedés előtt –, kérjen segítséget rokonoktól, szomszédoktól, vagy szükség esetén hívja a rendőrséget az éjjel-nappal hívható 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat annak érdekében, hogy Ön ne válhasson csalók és trükkös tolvajok áldozatává!

Forrás: police.hu

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk