https://kolorline.hu/Megújul a faállomány a Csónakázó-tónál

Megújul a faállomány a Csónakázó-tónál

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai a következő ültetési szezonban a beteg, kiszáradt, félig kidőlt állapotban lévő fák helyére két darab előnevelt facsemetét ültetnek.

A Csónakázó-tó és környezete Kazincbarcika meghatározó zöldfelülete. A területen lévő egy-egy, mintegy 50-60 éves fa életét a rendszeres ápolás, gallyazás és visszavágás ellenére sem lehet már meghosszabbítani.

A Barcika Park Nonprofit Kft. fenntartásában lévő területen, a szakemberek elkezdték a parkban található fák állapotának felmérését. Sajnos kiderült, hogy több fa is beteg, korhadt, gombás, kiszáradt, vagy félig kidőlt állapotban van. Ezek a fák már nemképesek az ökológiai funkciójukat betölteni, valamint komoly balesetveszélyt jelentenek a környezetükre így vágásérettekké váltak. A vizsgálatok alapján megállapításra került, hogy a lakosság testi épségének megóvása és az anyagi károk okozásának elkerülése érdekében szükségessé vált az eltávolításuk. A Barcika Park Nonprofit Kft. biztosítja a lakosságot, hogy a területen a következő ültetési szezonban minden kivágott fa helyébe, 2 db előnevelt facsemetét ültetnek.

A munkálatok – előreláthatóan, időjárástól függően - 2021. március 23-án kezdődnek. A Barcika Park Nonprofit Kft. kéri, hogy a munkálatok ideje alatt mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a park területén!

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk