https://kolorline.hu/Az Irinyi lesz a telephelye a vegyészmérnöki alapképzésnek

Az Irinyi lesz a telephelye a vegyészmérnöki alapképzésnek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Miskolci Egyetem Műszaki és Anyagmérnöki Kara az Irinyi János Református Oktatási Központba helyezi ki a vegyészmérnöki alapképzést. Az erről szóló együttműködési nyilatkozatot március 18-án írta alá Kazincbarcika Város Önkormányzata képviseletében Szitka Péter polgármester, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Csernaburszki Ferenc, az Irinyi igazgatója, valamint S. Varga Béla, a Wanhua-BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója..

A tervek szerint idén szeptemberben levelező szakon kezdődne a felsőfokú oktatás az Irinyiben. A vegyészmérnök-képzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel bevezeti a kar a személyre szabott oktatási modellt is. Az alapképzésbe belépők mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató áll majd, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti az előrehaladásukat a tanulmányaik során.
Az oktatás az Irinyi János Református Oktatási Központban, a gyakorlati képzés pedig a BorsodChemnél történik majd, így a hallgatók bepillantást nyernek a cég működésébe, megismerik a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatják meg a szakma alapjait. Az Irinyiben országosan is kiemelkedő színvonalú az oktatáshoz szükséges technikai feltétel és a műveleti laboratórium.
– A BorsodChem részéről érkezett olyan igény az egyetem felé, hogy szeretné a dolgozóit beiskolázni, ami egyezik az egyetem azon regionális céljaival, hogy helybe vigyük a képzéseket. Ehhez jó partner az Irinyi, a BorsodChem és teljes vállszélességben Kazincbarcika Város Önkormányzata, valamint a Miskolci Egyetem. Azt gondolom, hogy ez egy gyümölcsöző együttműködés kezdete, amit folyamatosan fejlesztenek majd a felek és egy sikertörténet lehet belőle. A tavaly szeptemberben aláírt együttműködésnek folytatásaként kötötték meg most az érintettek a megállapodást. Az aláírás után a partnerek egyeztetik a további részleteket, illetve kezdeményezik az oktatási hivatalnál a telephely létesítését – mondta el Ádám Zoltán, a Miskolci Egyetem oktatási igazgatója.
– A megállapodás megkötése egy újabb mérföldkő azon a hosszú úton, amely végén Kazincbarcikán ismét lesz felsőoktatási képzés. Ezzel a város, az egyetem, az iskola és a cég is jól jár, valamint óriási lehetőség a fiataloknak és az itt élő vegyipari dolgozóknak egyaránt – fejtette ki Klimon István alpolgármester, majd hozzátette, megyénk az ország vegyipari központja, így a jól képzett szakemberekre biztosan szükség lesz az érintett vállalatoknál. Ahol van felsőoktatás, az a város gyorsabban fejlődik, fontos, hogy a fiatalok a városban maradjanak és hosszú távon tudjanak tervezni.
Az itt végzett fiatalok versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkeznek majd, ami hatalmas előnyhöz juttatja őket a karrierjük elindításában, vagy a szakmai előmenetelükben.

 

További híreink

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

Kazincbarcikai siker a 6. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Dátum: 2024. ápr 21. 17:50

Nem akármilyen kazincbarcikai sikerek is születettek a 6. Kassa—Miskolc Ultramarathonon. A BorsodChem Runners férfi ötös váltója rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de szépen szerepeltek további egészben vagy részben kazincbarcikai formációk is.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk