https://kolorline.hu/Április 19-én nyitnak a bölcsik, az ovik és általános iskolák az alsó tagozatosok számára

Április 19-én nyitnak a bölcsik, az ovik és általános iskolák az alsó tagozatosok számára

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kormány döntött az iskolák fokozatos újraindításáról. Április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolákat az alsó tagozatosoknak. Ezzel egyidőben a kazincbarcikai bölcsődék is kinyitnak. A felsős diákok esetében marad az otthoni, digitális oktatás. Számukra az iskola a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg.

Az óvodák és az iskolák újra nyitásával egyidejűleg a Kazincbarcikai I-es és II-es számú bölcsőde, a védelmi protokollok szigorú betartása mellett szintén várja a gyermekeket – tájékoztatta szerkesztőségünket István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont óvodák vezetője kéri a szülőket, hogy a zsilip módszer, miatt kialakult sorban, tartsák a másfél méteres távolságot, és mindenképp viseljenek maszkot. A zsilip módszer azt jelenti, hogy az adott óvoda kapujában a szülők átadják gyermeküket az óvodapedagógusoknak. A szülőknek az első beadásnál nyilatkozniuk kell arról, hogy a gyermek nem beteg, a családban sincs beteg, és nincs karanténban senki sem. Ezt a nyilatkozatot az összevont óvodák honlapjáról tölthetik le annak érdekében, hogy gördülékenyebb legyen a gyerekek átvétele.

Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános igazgatója kiemelte, hogy felkészültek az alsós tanulók fogadására, az iskolában megtörtént a fertőtlenítés.
A nevelési-oktatási intézményekben a 20/2012. EMMI rendelet alapján a hiányzás igazoltnak tekinthető, ha annak alapos indoka van. A pandémiától, illetve a fokozott fertőzésveszélytől való félelem alapos indoknak minősül, így ha egy szülő úgy dönt, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva a gyerekét nem viszi az iskolába, vagy óvodába akkor ez igazolt hiányzásnak tekinthető, viszont ezt egy kérvény formájában mindenképp jeleznie kell az adott intézmény felé. Az intézményekben a megszokott járványügyi protokoll szerint folyik majd a jelenléti oktatás.

 

További híreink

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Dátum: 2024. ápr 20. 16:00

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk