https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma:  122  fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma:  1313  fő
elhunytak száma:  43  fő
oltásban részt vett lakosok száma:  7172  fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg tetőzik a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 24 762 fő az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg itthon és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Április 19-én nyitnak a bölcsődék, az óvodák és részben az általános iskolák. Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

A kormány döntött az iskolák fokozatos újraindításáról. Április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolákat az alsó tagozatosoknak. Ezzel egyidőben a kazincbarcikai bölcsődék is kinyitnak. A felsős diákok esetében marad az otthoni, digitális oktatás. Számukra az iskola - a középiskolásokkal egyidőben - május 10-én nyílik meg.
A bölcsődék, az óvodák és az iskolák újra nyitásával egyidejűleg a kazincbarcikai I-es és II-es számú bölcsőde, a védelmi protokoll szigorú betartása mellett szintén várja a gyermekeket. Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít! A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban zsilip módszert vezetnek be, ahol arra kérik a szülőket, hogy az érkezéskor és a távozáskor esetlegesen kialakult sorban, tartsák a 1,5 méteres távolságot, és mindenképp viseljenek maszkot! A zsilip módszer azt jelenti, hogy az adott óvoda kapujában a szülők átadják gyermeküket az óvoda dolgozóinak. A gyermek óvodába érkezésének első napján a szülőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy a gyermek nem beteg, a családban sincs beteg, és nincs karanténban senki sem. Ezt a nyilatkozatot helyben megkapják, vagy akár az összevont óvodák honlapjáról le is menthetik és előre kitöltve magukkal hozhatják annak érdekében, hogy gördülékenyebb legyen a gyermekek érkezése. Nyomtatvány letöltése: ITT 
Az egyházi fenntartású Angyalkert és az Eszterlánc óvodában is felkészülten, nagy szeretettel várják a gyermekeket az intézmények dolgozói.
A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban, valamint a Tompa Mihály Református Általános Iskolában szintén felkészültek az alsós tanulók fogadására, az iskolákban megtörtént a fertőtlenítés.
A nevelési-oktatási intézményekben a 20/2012. EMMI rendelet alapján a hiányzás igazoltnak tekinthető, ha annak alapos indoka van. A pandémiától, illetve a fokozott fertőzésveszélytől való félelem alapos indoknak minősül így, ha egy szülő úgy dönt, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva a gyerekét nem viszi az iskolába, vagy óvodába akkor ez igazolt hiányzásnak tekinthető, viszont ezt egy kérvény formájában mindenképp jeleznie kell az adott intézmény felé. Az intézményekben a megszokott járványügyi protokoll szerint folyik majd a jelenléti oktatás!


Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány.

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti beadvány.
A kérelmeket az alábbi linkekre kattintva indíthatja el: Ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kiállítása
Az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány igényléséhez olyan, az egészségügyi szolgáltató által kiállított leletre van szükség, amelyen szerepel, hogy „az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van”. A négy hónapig érvényes igazolvány kiállításának díja 3000 forint, melyet átutalással lehet kifizetni!
Aki megkapta a védőoltást, annak nem kell külön igényelnie az igazolványt, mert azt az állam hivatalból kipostázza! Igénylésre csak az igazolvány cseréje, pótlása esetében van szükség, illetve az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettség igazolásához.
Amennyiben valaki jogosult a védettségi igazolványra, de azt az oltást vagy az igénylést követően nem kapta meg, illetve egyéb bejelentést kíván tenni az igazolvánnyal kapcsolatban, azt az alábbi, szintén elektronikusan elküldhető űrlapon teheti meg.


40 előnevelt fát ültetnek Kazincbarcikán

Az elmúlt hónapokban a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai az önkormányzat kérésére tavaly elkészített kataszter alapján idén is folytatták a balesetveszélyes, elöregedett fák kivágását. Április 20-án két fa kivágására kerül sor a Dobó téren. A növények pótlása folyamatosan zajlik, az időjárás függvényében a jövő héten 40 db előnevelt fát ültetnek ki Kazincbarcika területén.
A csemeték között lesz mezei szil, vörös kőris, magas kőris, ostorfa, ezüst és zöld juhar. A pótlás során fokozottan ügyelnek arra, hogy az elültetett fák lombkoronája és gyökérzete a későbbiekben, a növekedésük során se tudjanak kárt okozni a közművekben, illetve a járdák és az utak borításán, valamint figyelnek arra is, hogy a lakóházaktól és egyéb építményektől megfelelő távolságra kerüljenek.
Az ültetésben az érintett területek önkormányzati képviselői is segítséget nyújtanak majd. Hétfőn a Mátyás király úton Riespler Pál; kedden a Dobó téren, a Derkovits téren és a Paál László úton Harda Attila; szerdán a Nagy Lajos úton és a Vajda János úton dr. Pásztor Gábor; csütörtökön pedig az Ifjúmunkás téren, a Béke téren és az Iskola közben Bukó Géza vesz részt a munkálatokban.
Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Park Kft. arra kéri a lakosságot, hogy közösen óvjuk meg az elültetett fákat!


Ügyintézői megkeresésnek álcázott csaló telefonhívások miatt adott ki riasztást a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet

A közleményük szerint a telefonhíváskor a csalók jellemzően bankok, közműszolgáltatók ügyintézőinek adják ki magukat és többféle módon próbálnak személyes adatokat (például születési adatokat, banki adatokat) megszerezni az állampolgároktól. Egyes esetekben azt állították, hogy egy pénzügyi tranzakció során hiba lépett fel, de előfordult az is, hogy csomagrendelés közben fellépő anomáliákra hivatkozva kezdeményeztek adategyeztetést.
A csalók az adathalász hívások során megpróbálják elhitetni a felhasználóval, hogy tényleg egy banki alkalmazottal beszélnek. A megtévesztéshez olyan telefonszámokat is felhasználhatnak, amelyek nagyon hasonlítanak az álcául használt szervezet eredeti telefonszámához, azzal csaknem azonosak.
A kibervédelmi intézet felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzintézetek, közüzemi szolgáltatók nem kérnek be személyes adatokat a felhasználóktól. Azt javasolják, hogy ha valaki gyanús telefonos megkeresést tapasztal, ne adjon meg személyes adatokat, szakítsa meg a beszélgetést, és az érintett szervezetet - a honlapján található elérhetőségek valamelyikén - tájékoztassa a hívásról.


Villamos berendezés cseréje miatt április 22-én szünetel Kazincbarcikán a távhőszolgáltatás

Az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő kazincbarcikai fűtőerőműben az ÉMÁSZ Hálózati Kft. a saját tulajdonában álló villamos berendezés halaszthatatlan cseréjét végzi, emiatt a távhőszolgáltatás 2021. 04. 22-én 08.00 órától várhatóan 2021. 04. 22-én 17.00 óráig
a teljes várost érintően szünetel.
A munkavégzés idejére a Barcika Szolg Kft. kéri a felhasználók szíves megértését és türelmét!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk