https://kolorline.hu/Már épül a műhelycsarnok

Már épül a műhelycsarnok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megkezdődött a Tedd képessé program részeként egy műhelycsarnok építése a Don Bosco Szakiskola, Középiskola és Gimnázium udvarán. A szakképzés-fejlesztési mintaprogram így egy újabb mérföldkőhöz érkezett, a tervek szerint a következő tanév elejére elkészülhet az épület.

A Tedd képessé – Don Bosco Szakképzés-fejlesztési Mintaprogram célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódással veszélyeztetett, 16 éven felüli 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező fiatalok képzésben tartása. A program célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse, a programban résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával. A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése. Január végén a munkaterület átadása megtörtént, a kivitelező jelenleg az épület falazási munkálatait végzi. Puskás Balázs – programigazgató kiemelte, hogy a programban résztvevő diákok kizárólag gyakorlati oktatáson vesznek részt ami a tervek szerint szeptembertől kezdődhet az új létesítményben.

A programban 40 diák vesz részt, akik a szakképzésből egyébként lemorzsolódtak volna. A műhelyiskolai képzés lényege, hogy a tanulók mester-diák kapcsolatban, műhelyben végzendő gyakorlati munka által tanulják meg a részszakmák fortélyait. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, a falazó kőműves, a szobafestő, a lakástextil készítő, valamint a csőhálózat szerelő szakmákat sajátíthatják el.

 

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk