https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 23.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 23.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma:  123  fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma:  1377  fő
elhunytak száma:  47  fő
oltásban részt vett lakosok száma:  8153  fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg tetőzik a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 26 208 fő az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg itthon és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Szombaton nyithatnak a teraszok
A koronavírus-járvány nem szűnt meg, továbbra is szükség van a fokozott óvatosságra.

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. A kijárási tilalom holnaptól este 11:00 órakor kezdődik.
A kormányfő arról is beszélt, hogy jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.
Bár az oltottság szempontjából előkelő helyen áll Magyarország, de sajnos az egymillió főre jutó halálozások számában világelsők vagyunk. A korlátozások enyhítésénél a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több olyan szolgáltatást is igénybe vehetnek, amelyet a még be nem oltottak, vagy oltásra nem regisztrálók, egyáltalán nem. A védettségi igazolványt a legtöbb esetben már az első vakcina beadása után megkapják az emberek, és a plasztikkártyán csupán az szerepel, hogy mikor történt az első oltás, az nem, hogy milyen vakcinát kapott az illető. A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! A védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást, mert a rendszer jelenleg még nem működik megfelelően!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint ezidáig. Csak a megfelelő távolságtartással, a maszkviseléssel és a higiéniai szabályok szigorú betartásával csökkenthető a vírus terjedése!
A csoportosulás elkerülése szintén továbbra is fontos ahhoz, hogy csökkenjen a fertőzések száma. Sportolni családtaggal vagy kizárólag egyedül induljanak el, hiszen sportoláskor nem kötelező a szájmaszk viselése, ezért nagyobb a fertőzésveszély!
A járvány nem ért véget, ezért ezentúl is vigyázzunk magunkra és egymásra!
Az enyhítést követően a járványügyi szabályok betartását fokozottan fogják ellenőrizni a rendőrség munkatársai.
A halálozási és fertőzöttségi adatokban sokkal jobban álló országokban még tartanak a szigorítások! Ausztriában például Vorarlberg tartomány kivételével zárva vannak a szabadidős intézmények, mint például az éttermek, a színházak, a mozik. A kereskedelmi egységekben, az állatkertekben, a könyvtárakban, a múzeumokban és a tömegközlekedési eszközökön kötelező az FFP2-es maszk. A szoros közelséget feltételező szolgáltatók csak akkor nyithatnak ki, ha 48 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek; este 8-tól pedig kijárási tilalom van érvényben!
Csehországban, ahol szintén sok az egymillió főre jutó halálozások száma, szinte minden zárva van. Kül- és beltéren csak maximum 2 fő gyülekezhet, köztéren tartózkodni csak vásárlási vagy munkavégzési céllal lehetséges! A boltokban és a szolgáltatóknál 15 m2/fő-ben határozták meg a tartózkodást.
Szlovákiában 7 napnál nem régebbi negatív teszt kell azoknak, akik tömegközlekedési eszközöket használnak vagy a járáson túlra ingáznak munkába. Szintén negatív teszt kell a postába, bankba, biztosítóhoz, optikushoz, újságárushoz, ruhatisztítóba, ruhajavítóba, cipészhez, autószervizbe, kertészetekbe vagy a kertészeti cikkeket árusító boltokba, járáson túli természetjáráshoz.


Elindult az online időpontfoglaló rendszer.

Az oltási program további ütemes folytatása érdekében péntektől megnyílt az online időpontfoglaló rendszer - közölte a Miniszerelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, hozzátette: azután nyitotta meg az országos oltási munkacsoport az online időpontfoglaló rendszert, hogy az elmúlt két napban sikeresen tesztelték. Mostantól minden, még nem beoltott, de regisztrációval rendelkező ember tud az interneten időpontot foglalni az oltásra.
A jövő hét hétfőre, keddre és szerdára, kifejezetten kórházi oltópontokon, Sinopharm-vakcinával történő oltásra lehet időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér lakossági portálján, az www.eeszt.gov.hu címen. Az időpontfoglalás elérhetősége és a tudnivalók a koronavirus.gov.hu oldalon is megtalálhatók.
Az időpontfoglaló oldalon a regisztráltak egy-két perc alatt le tudják foglalni maguknak az oltás időpontját, a belépéshez csak a TAJ-számot és a születési dátumot kell megadni. A rendszerben ki lehet választani, mely napon, hány órakor, melyik település, mely kórházi oltópontján szeretné valaki megkapni az oltást.
Az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt és az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt küldenek, a foglalás visszaigazolása pedig kinyomtatható. Mindenki csak egy foglalást tud végezni, a véglegesített foglalás már nem módosítható.
Az érvényesen regisztráltak - vagyis, akiknek a regisztrációkor megadott adatait már ellenőrizték - valamennyi kórházi oltópontra tudnak maguknak időpontot foglalni, de a helyszín kiválasztásakor ajánlott figyelembe venni, hogy egy hónap múlva a második oltást ugyanazon az oltóponton fogják beadni, amelyiken az elsőt. Akinek „közbejön valami" és nem tud elmenni a megadott időpontra, továbbra is jogosult az oltásra, egy későbbi időpontban.
Előfordulhat, hogy a következő napokban a háziorvos is oltásra hívja a regisztráltakat, ezért aki már foglalt magának időpontot, az jelezze ezt a háziorvosának, aki így fel tudja kínálni másnak is a vakcinát. (MTI)


Külföldi telefonszámról küldenek oltásra invitáló sms-t a csalók

Külföldi telefonszámról küldenek oltásra sms-t - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes arra kérte az oltásra várókat, hogy a külföldi telefonszámról érkező, kontakt megjelölése nélküli üzeneteket hagyják figyelmen kívül.
Az sms-ek vélhetően az Egyesült Királyságban regisztrált telefonszámról érkeznek, és ugyanúgy oltási időpont foglalására hívják fel az oltásra várókat, mint az országos oltási munkacsoport új, időpontfoglaló rendszere.
Az általuk kiküldött sms nem külföldi telefonszámról érkezik, a kontakt megnevezésénél a vakcinainfót (www.vakcinainfo.gov.hu) tüntetik fel. (MTI)


Fokozatosan nyitnak a kazincbarcikai ügyfélszolgálati irodák.

A kormány döntése értelmében ismét lehetővé vált a személyes ügyintézés a szolgáltatók ügyfélszolgálati irodáiban. A szigorú járványügyi protokoll szerint csak maszkban lehet az irodákban tartózkodni, kötelező a kézfertőtlenítő használata, valamint tartani kell a várakozásnál a 1,5 méteres távolságot. Az ügyféltérben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, kivéve, ha akadályozottság miatt segítőre szorul valaki, illetve tulajdonosváltás miatt mindkét félnek jelen kell lennie a helyiségben.
A szolgáltatók kérik, hogy amennyiben lehetőségük van, akkor vegyék igénybe az online, vagy telefonos ügyintézést.

Barcika Szolg Kft.
Mindennemű személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel!

A Munkácsy tér 1. szám alatt található ügyfélszolgálati irodákban a polgárok ügyeiket, nyitvatartási időn belül, kizárólag online vagy telefonon tudják intézni, az alábbi elérhetőségeken:

Nyitvatartási idő:
hétfő 07:00 - 19:00
kedd, szerda, csütörtök 08:00 - 15:30
péntek 08:00 - 12:00

E-mail-cím: ugyfelszolgalat@barcikaszolg.hu
Telefon: (+36) (21) 350 0120

A Liget utca 2. szám alatti telephelyen a hibabejelentéseket kizárólag online és telefonon fogadják:
E-mail-cím: tavho@barcikaszolg.hu
A hibabejelentés elérhetősége: 06-48/310 038
A kollegák, a helyszínre, kizárólag rendkívüli meghibásodások esetén szállnak ki, az egyéb megrendeléseket, a lakásokban történő munkavégzést nem teljesítik!

Az ingatlangazdálkodással összefüggő személyes ügyfélfogadás is szünetel, a kapcsolatot kizárólag online és telefonon vehetik fel a munkatársakkal, az alábbi elérhetőségeken:
E-mail-cím: ingatlan@barcikaszolg.hu
Telefon: (+36) (20) 229 0402 (munkanapokon 08:00 - 16:00 óra között)

ELMÜ ÉMÁSZ
Kazincbarcika, Jószerencsét út 6.
Telefon: (06-46) 535 535
Web: https://elmuemasz.hu/egyetemes-szolgaltatas/ugyintezes/ugyintezesi-modok

Csak előzetes időpontfoglalással tudják fogadni az ügyfeleiket, a foglaláskor megadott ügyben. Egy időponttal, egy ügy intézésére van lehetősége 20 perc időtartamban.

Nyitvatartás
hétfő   08:00 - 16:00
szerda 10:00 - 18:00

ÉRV Zrt.
Kazincbarcika, Tardonai út 1.
Telefon: (06-48) 514 500
Web: https://www.ervzrt.hu/ugyfelkapcsolatok/ugyfelszolgalati-irodak/

Időpontfoglalási lehetőség online ügyfélszolgálati felületen és mobil applikáción!

Nyitvatartás
hétfő   08:00 - 20:00
kedd    07:00 - 13:00
szerda 09:00 - 15:00
csütörtök        09:00 - 15:00
péntek 07:00 – 13:00

Kormányablak
Kazincbarcika, Fő tér 39.
Telefon: (06 48) 795 060
Web: http://kormanyablak.hu/hu

Az ügyintézés kizárólag előzetes időpontfoglalással történik!

Nyitvatartás
hétfő, szerda 08:00 - 18:00
kedd, péntek 08:00 - 14:00
csütörtök 08:00 - 16:00

NAV
Kazincbarcika, Jószerencsét út 6.
Telefon: (06-48) 512 994

Nyitvatartás
hétfő 08:00 - 14:00
szerda 08:00 - 17:00
csütörtök 08:00 - 14:00
péntek 08:00 - 12:00

Polgármesteri Hivatal
Kazincbarcika, Fő tér 4.
Telefon: (06 48) 514 700
Web: http://www.kazincbarcika.hu/hu/onkormanyzat_pmh_ugyfelfogadas.php

A hivatalban a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel, kizárólag az anyakönyvvezetőket lehet keresni, csütörtökönként 14:00 - 16:00 óra között!

BMH Nonprofit Kft.
Kazincbarcika, Jószerencsét út 1/a
Telefon: (+36) (21) 350 0111
Weboldal: www.bmhnonprofit.hu

A házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető. A korábban megrendelt, de a járványügyi intézkedések miatt felfüggesztett lomtalanítások végrehajtásának pontos időpontja miatt új időpontegyeztetést szükséges kezdeményezni.
Az ügyfélszolgálat személyes igénybevétele során az ingatlanhasználó köteles a szájat és az orrot eltakaró védőmaszkot viselni és a kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőt használni.

Nyitvatartás:
hétfő, csütörtök, péntek 08:00 - 16:00
szerda 07:00 - 18:00


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Dátum: 2022. aug 11. 16:38

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

A Barcika Szolg Kft. közleménye melegvíz szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2022. aug 11. 08:17

Értesítjük a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő Fűtőerőmű egyes berendezéseinek cseréje, illetve karbantartása, valamint a Barcika Szolg Kft. által a városi távhővezeték-rendszeren tervezett munkavégzés miatt 2022. augusztus 22-én 06:00 órától várhatóan 2022. augusztus 25-én 10:00 óráig a távhőszolgáltatás – ezáltal a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz szolgáltatás - a teljes városban szünetel.

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Dátum: 2022. aug 10. 17:48

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A KolorFesztiválon folytatódik a határvadász toborzás

Dátum: 2022. aug 10. 16:52

Kazincbarcikán, a KolorFesztiválon folytatódik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság határvadászokat toborzó kampánya augusztus 11-én, 12-én, 13-án a Mezey István Művészeti Központ udvarán, 18-án és 19-én a Fő téren, valamint a BorsdoChem Kolorfutás Night-on.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ ÉS HÁRS VIKTOR ESTJE

EDELÉNY, L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY KERTJE

GROUP’N’SWING

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ udvara

FÉNYFESTÉS

Kazincbarcika, Fő tér, Polgármesteri Hivatal épülete

Szavazás

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázat közönségszavazása

Grubánovits Attila: Mátyás király

(8) szavazat

Grubánovits Attila: Látványterv

(10) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Túléléskamra

(14) szavazat

Csikó Emőke: A Föld utolsó órája

(110) szavazat

Csovics-Mata Eszter: Zöld város koncepció

(254) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Zöldfal

(22) szavazat

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Reklám

Facebook

Szurkoljunk