https://kolorline.hu/Elismerés a közbiztonságban dolgozó kiválóságoknak

Elismerés a közbiztonságban dolgozó kiválóságoknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járványra való tekintettel, szűk keretek között április 28-án, a polgármesteri hivatalban adta át Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester a közbiztonságért nyújtott kiemelkedő munkájáért járó Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelet és a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat az arra érdemes szakembereknek.

Kazincbarcika Város Képviselő-testülete Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat adományoz évente egyszer azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek, akik a város közrendje, közbiztonsága fenntartásának, jobbításának érdekében kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, vagy rendkívüli helyzetekben kimagasló teljesítményt nyújtva eredményesen állnak helyt. Ebben az évben a szakmai kuratórium javaslata alapján a képviselő-testület a díjat Kelemen Béla, tűzoltó alezredesnek, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének ítélte oda.

Kelemen Béla 1996. július 1-jén kezdte hivatásos szolgálatát a Kazincbarcika Székhelyű Polgári Védelemi Parancsnokságon, mint főelőadó. Felszerelése után folyamatosan képezte magát, számos tanfolyamon, képzésen vett részt.
Kétezer-tizenkettő április 1-jétől lett a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen polgári védelmi felügyelő, majd 2013-tól a Kazincbarcika Járás Helyi Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnök-helyettese.
Az elmúlt 25 év szakmai tapasztalatával, rálátásával és tudásával maximálisan segíti a megye, a kirendeltség, a járás és Kazincbarcika város polgári védelmi szakmai munkáját.
Tizenhat éve lelkes szervezője és koordinátora a város külső védelmi terv gyakorlatainak, amelyeket a szakmaiság az előre- és a közösen gondolkodás jellemez.
Eddigi hivatásos pályafutása alatt számtalan éles eseménynél bizonyította rátermettségét. Több veszélyhelyzet felszámolásában és az azt követő helyreállításban vett részt a megye és az ország különböző településein. Kétezer-tízben a Sajó áradásakor a kirendeltségi feladatai mellett komoly irányítási feladatokat is ellátott a helyi védekezésnél.
Az elmúlt évtizedek munkái és tapasztalatai alapján jelentős ismeretanyag halmozódott fel benne, elsősorban a védelmi tervezés és az ehhez szorosan kapcsolódó lakosságvédelmi feladatok szervezése terén.
A díjazott 1978-tól él Kazincbarcikán, folyamatosan kötődik a város életéhez. Munkája során mindig kiemelt hangsúlyt kapott és kap a település lakosságának biztonsága.

Idén polgármesteri elismerésben részesült Elek Martin, a Kazincbarcika Rendőrkapitányság rendőr őrmestere; Szabó György, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelője; valamint Demkó Levente, a BorsodChem Zrt. Létesítményi Tűzoltóságának tűzoltóparancsnoka.

Elek Martin r. őrmester 2014. március l-jétől a rendőrség hivatásos állományú tagja, pályafutása teljes egészében a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysághoz, a városhoz kötődik. A díjazott fiatal kora ellenére már elegendő tapasztalattal rendelkezik. melyet jól ötvöz átlag feletti tenni akarásával, és itt élőként szívügyének tekinti Kazincbarcika közbiztonságát. A rendőr őrmester az elmúlt évben - agilitásának köszönhetően - az egyik legtöbbet intézkedő rendőrjárőre volt a városnak, az intézkedései pedig kivétel nélkül jogszerűek és szakszerűek voltak. Munkájával kapcsolatban sem kollégáitól, sem vezetőitől – de ami a legfontosabb –, az állampolgároktól sem érkezett panasz. Teljesítményét mind társai. mind vezetői elismerik. Elek Martin munkájával nagyban hozzájárult ahhoz. hogy a rendőrkapitányság munkatársai Kazincbarcikán tavaly is magas szintű közbiztonságot tudtak biztosítani, és a járványügyi védekezés mellett számos rendőrszakmai mutatóban az elmúlt évtized legjobb eredményeit érték el.

Szabó György 25 éve teljesít közterület-felügyelőként szolgálatot Kazincbarcikán. A rendészet elődjénél, a közterület-felügyeletnél kezdte közszolgálati tevékenységét, amelyet mindig tudása legjavát adva alázattal, a közjó érdekében végzett. Munkájára az önfeláldozás, a maximalizmus, a tolerancia, a városhoz történő lojalitás és szeretet jellemző. Az évek során igyekezett szakmai tudását folyamatosan fejleszteni a még precízebb, jobb munkavégzés érdekében. Kollégáival megértő, türelmes alkalmazkodó, segítő kapcsolatot alakított ki az évek során. Az új belépőket mindig segítette, tanította. Példamutató magatartásával, odaadó szakmaszeretetével, megbecsülést, elismerésre méltó tiszteletet vívott ki a kollégái és vezetői előtt. magatartásával munkavégzésével követendő irányt jelöl ki a fiatalabb kollégák részére a közszolgálat területén. Esküjéhez híven végzi munkáját, amely mind a szervezet, mind pedig a város hírnevének öregbítésére alkalmas. Tevékenységével nagyban hozzájárul a közigazgatásba vetett hit és bizalom növeléséhez.

Demkó Levente 22 évesen, a BorsodChem Zrt. akkor megalakuló Létesítményi Tűzoltóság „B” szolgálati csoportjának egyik tagjaként, 1994.április 7-én állt tűzoltó szolgálatba. 
A munka mellett szerzett gépészmérnöki diploma megszerzése után, 2004-ben az általános tűzvédelmi és iparbiztonsági területre került, a Biztonsági Jelentésekért, a Védelmi Tervek és védelmi gyakorlatok szervezéséért, lebonyolításáért, a szállítási balesetek felszámolásáért felelt. Tanulmányait tovább folytatta, veszélyes ipari védelmi ügyintéző szakképesítést, majd tűzvédelmi szakmérnök diplomát vehetett át.
Kétezer-tizenegyben a BorsodChem Zrt. Létesítményi Tűzoltóságának közvetlen vezetésére kapott megbízást és jelenleg is a tűzoltóparancsnoki beosztást tölti be,
Demkó Levente közvetlen irányítása alatt a BC Létesítményi Tűzoltósága szakmailag is rendkívül sokat fejlődött, amit az elmúlt évek káreseményeinek sikeres, magas színvonalon végrehajtott felszámolása is nagyon jól mutat. Ezen események során egy esetben sem volt szükség lakosságvédelmi intézkedések végrehajtására, a város lakossága sosem állt veszélyben.
 

 

További híreink

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napján

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk