https://kolorline.hu/Medertisztítás a Tardona pataknál

Medertisztítás a Tardona pataknál

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Meder-helyreállítási munkálatok végez az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság a Tardona-patakon. A patakon levonult árvizek miatt vált szükségessé a helyreállítás, aminek a munkálataira bruttó 42 millió Ft-ot fordít az igazgatóság.

A jelenlegi helyreállítási munkálatok a patak 550 m-es szakaszán valósul meg, ami a Jószerencsét úti hídtól a csónakázó tó irányába a gyalogos hídig tart. A jelenlegi munkálatokkal érintett mederszakasz a 2020-ban helyreállított, Csónakázó tó melletti mederszakaszhoz csatlakozik. A mederburkolat helyreállítását az tette szükségessé, hogy az elmúlt években a patakon levonult árvizek több helyen megrongálták, megbontották a beton mederburkoló lapokkal burkolt medret. A helyükről kimozdult betonlapokból és a lerakódott hordalékból vízlefolyási akadályok, torlaszok alakultak ki, ami vízkárveszélyes állapotot teremtett, ezért szükségessé vált az árvízkárok helyreállítása.


Fotók: Bartók Bence

A munkálatok végleges befejezési határideje 2021. június 30., de a jelenlegi folyamatokat tekintve várhatóan a kitűzött befejezési határidő előtt elkészül a projekt. Befejezésként tereprendezést kell végezni a patak parti sávjában, illetve a munkákkal érintett parti területeken.

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk