https://kolorline.hu/Védettségi igazolvánnyal Kazincbarcikán is látogathatók az idősotthonok

Védettségi igazolvánnyal Kazincbarcikán is látogathatók az idősotthonok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Április 29-től azonnali hatállyal visszavonja a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban egy éve elrendelt látogatási tilalmat - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

Csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ismét a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával viheti a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermekét is. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek az egyéb kapcsolattartási lehetőségeket a bentlakók és a családtagjaik között az intézményeknek - a korábbi szabályok szerint - továbbra is biztosítaniuk kell. A szociális és bentlakásos intézményekben lakók és dolgozók továbbra is igényelhetik a védőoltást!
Megszűnik az intézményelhagyási tilalom is a védettségi kártyával rendelkezők számára. Amennyiben valaki nem rendelkezik azzal, és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ idősotthonaiban az alábbi látogatási protokoll van érvényben. A nem oltott idős ellátottak védelme érdekében a következő szabályok betartása kötelező:

  • A látogatás lehetősége a védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosítható.

  • A védettségi igazolvány minden alkalommal bemutatandó!

  • Az utcai cipő talpát a bejáratnál kihelyezett fertőtlenítő folyadékba mártott lábtörlőn alaposan le kell törölni!

  • Kötelező a kézfertőtlenítés!

  • A szájmaszk szabályos viselése kötelező!

  • A találkozás csak az arra kijelölt, illetve a munkatársak által meghatározott helyen történhet (közösségi helyiség, étkező, udvar).

  • A védőtávolság betartása kötelező (1,5-2 m)!

  • Fekvőbeteg ellátott látogatása esetén - a többi esetlegesen nem oltott szobatárs védelme érdekében - az eddigi szigorú protokoll szabályok betartása kötelező (védőruházat).

  • Csomag csak az intézmény munkatársán keresztül adható át az ellátott részére, a fertőtlenítési protokollok miatt.

  • Egy ellátottat egyszerre 2 fő látogathat, maximum 30 perc időtartamban.

 

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk