https://kolorline.hu/Magyar sport napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Magyar sport napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar sport napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) - Magyarország legrégebbi egyesülete –, ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta - immár 21. éve - ezen a napon ünnepeljük a magyar sport napját.

Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díj évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai intézményben tanuló, illetve kazincbarcikai sportegyesületben versenyző sportolóknak vagy csapatoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el; valamint sportvezetőknek, edzőknek, sportszakmai tevékenységet segítő dolgozóknak, egyházaknak, akik hosszú ideje kimagasló színvonalú munkát végeznek. Idén a díjat Kónya Lajosnak, a Kazincbarcika Városi Sportegyesület birkózó szakosztályának vezetőedzőjének ítélték oda.

Kónya Lajos 1960-ban kezdte a birkózást az Ózdi Kohász birkózó csapatában. Tanulmányai befejezése után a Diósgyőr NB I-es csapatához kapott meghívást, majd 1966-ban bevonult katonai szolgálatra a Papp József Sportegyesület Sportszázadba. 1968-ban már a KVSE birkózó csapatát erősítette Munkácsy Dezső meghívására. A 70-es években az NB I-es csapat oszlopos tagja. Több éven keresztül első osztályú versenyzője, többszörös Magyar Bajnoki dobogós helyezett. 2012-ben Budaörsön kötöttfogásban veterán világbajnoki címet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. Mind kötöttfogásban, mind szabadfogásban többszörös veterán magyar bajnok. Versenyzése mellett már 1969-től edzői megbízást is kapott. Válogatott sportolókat és nagyszámú magyar bajnoki érmes sportolót nevelt. Sok fiatal példaképévé vált. Tevékenységével öregbítette Kazincbarcika patinás sportvárosi hírnevét. Napjainkban is vezetőedzőként neveli a város egyik kiemelkedő szakosztályának a fiataljait.

Kiss Bence Máté, a birkózó szakosztály versenyzője 11 éve rendszeresen sportol és sok egyéb sportágban is otthonosan mozog. Eredményeivel az országos és nemzetközi versenyeken is képviselte Kazincbarcikát. 2019-től már a gimnáziumi tanulásé a főszerep, de még aktívan versenyez birkózásban és labdarúgásban. Segítő edzőként is részt vesz a kazincbarcikai birkózó szakosztály munkájában. Az általános iskolai tanulmányait végig kitűnő és jeles eredménnyel végezte, a gimnáziumban is jeles eredménnyel zárta az első évet.  2019-ben a sportban és tanulásban elért kiváló eredményei alapján elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet.

További híreink

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 22. 11:18

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Ez - az erről szóló kormányrendelet szerint - rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk