https://kolorline.hu/Magyar sport napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Magyar sport napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar sport napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) - Magyarország legrégebbi egyesülete –, ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta - immár 21. éve - ezen a napon ünnepeljük a magyar sport napját.

Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díj évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai intézményben tanuló, illetve kazincbarcikai sportegyesületben versenyző sportolóknak vagy csapatoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el; valamint sportvezetőknek, edzőknek, sportszakmai tevékenységet segítő dolgozóknak, egyházaknak, akik hosszú ideje kimagasló színvonalú munkát végeznek. Idén a díjat Kónya Lajosnak, a Kazincbarcika Városi Sportegyesület birkózó szakosztályának vezetőedzőjének ítélték oda.

Kónya Lajos 1960-ban kezdte a birkózást az Ózdi Kohász birkózó csapatában. Tanulmányai befejezése után a Diósgyőr NB I-es csapatához kapott meghívást, majd 1966-ban bevonult katonai szolgálatra a Papp József Sportegyesület Sportszázadba. 1968-ban már a KVSE birkózó csapatát erősítette Munkácsy Dezső meghívására. A 70-es években az NB I-es csapat oszlopos tagja. Több éven keresztül első osztályú versenyzője, többszörös Magyar Bajnoki dobogós helyezett. 2012-ben Budaörsön kötöttfogásban veterán világbajnoki címet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. Mind kötöttfogásban, mind szabadfogásban többszörös veterán magyar bajnok. Versenyzése mellett már 1969-től edzői megbízást is kapott. Válogatott sportolókat és nagyszámú magyar bajnoki érmes sportolót nevelt. Sok fiatal példaképévé vált. Tevékenységével öregbítette Kazincbarcika patinás sportvárosi hírnevét. Napjainkban is vezetőedzőként neveli a város egyik kiemelkedő szakosztályának a fiataljait.

Kiss Bence Máté, a birkózó szakosztály versenyzője 11 éve rendszeresen sportol és sok egyéb sportágban is otthonosan mozog. Eredményeivel az országos és nemzetközi versenyeken is képviselte Kazincbarcikát. 2019-től már a gimnáziumi tanulásé a főszerep, de még aktívan versenyez birkózásban és labdarúgásban. Segítő edzőként is részt vesz a kazincbarcikai birkózó szakosztály munkájában. Az általános iskolai tanulmányait végig kitűnő és jeles eredménnyel végezte, a gimnáziumban is jeles eredménnyel zárta az első évet.  2019-ben a sportban és tanulásban elért kiváló eredményei alapján elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet.

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk