https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 59 fő
a meggyógyult személyek száma: 1518 fő
az elhunytak száma: 49 fő
az oltásban részt vett lakosok száma: 10683 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg is tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 28 403 fő az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg itthon és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! A védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást, mert a rendszer jelenleg még nem működik megfelelően!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint ezidáig.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Május 10-től az óvodások és az iskolások is részt vehetnek a testnevelési órákon, sportoktatásokon, valamint látogathatják a sportlétesítményeket

A Magyar Közlöny május 6-ai számában található kormányrendelet szerint a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik, az óvodások és az iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása. Megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása!


Jelenleg három vakcinára lehet online időpontot foglalni és a 16 - 18 évesek ma éjfélig regisztrálhatnak oltásra

Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik oltásra is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Pfizer oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer vakcina., mivel a jelenleg rendelkezésre álló készlet egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16 - 18 évesek oltása fog megkezdődni, a jövő hét második felében. A 16 - 18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb ma éjfélig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd.
Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).
Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható! A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap! A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.
Kérik, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg mindenki! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyáját, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.
Ha már foglalt valaki online időpontot és a háziorvosa is hívja oltásra, akkor jelezzék, hogy van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.


Májusban is kérhető az ingyenes internet

A digitális oktatásban résztvevők a hónap végéig igényelhetik szolgáltatójuknál - a járványhelyzet miatt - a díjmentes internetet.
Az érintett családokat segítő intézkedésekről szóló kormányrendeletet az alapfokú oktatással is kiegészítették, így a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe az általános iskolásoknál is. Az internet-előfizetéssel rendelkező, online oktató pedagógusok is ingyen élhetnek a lehetőséggel. A rendelet szerint a távoktatásban részt vevőknek a szolgáltató felé kell jelezniük az erről szóló igényüket. A május hónapra szóló kedvezményt a szolgáltató a következő havi számlán írhatja jóvá; a kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni.


Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó-mérkőzést

Négymillió beoltott állampolgárt követően múlt hét szombaton az újranyitás újabb lépésének részeként a stadionok és a futballpályák kapui is megnyíltak. Így a jelenleg is hatályos Kormányrendelet (194/2021. (IV.26.) értelmében a május 9-ei, vasárnapi 17:00 órakor kezdődő Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr mérkőzést is nézők előtt rendezik meg.
A mérkőzésen a koronavírus ellen védett személy, valamint annak felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt!
A Gyirmót FC Győr elleni találkozó ingyenes regisztrációs jeggyel látogatható! Regisztrációs jegy váltására elővételben nincs lehetőség! A KolorCity Aréna jegypénztárai vasárnap a mérkőzés kezdete előtt három órával, azaz 14:00 órakor nyitnak, kapunyitás 16:00 órakor.
A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik a beléptetéskor. A védettségi igazolványt (6 éves kor feletti és 18 év alatti személy esetében személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni a személyi igazolvánnyal, vagy más arcképes személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt a biztonsági személyzetnek. Minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem!
Amennyiben a klub a belépéskor a védettség tényét nem ellenőrzi, súlyos bírságra számíthat, illetve stadionbezárással is sújtható!
A védettségi igazolvány közokirat, tehát a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására, a közokiratra vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.
A maszkhasználat a jogszabályok értelmében a lelátókon belül nem kötelező, a stadionon kívül és a személyes jegyvásárlásnál azonban igen, ezért a klubvezetés kéri a szurkolókat, hogy vegyék fel a maszkot!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk