https://kolorline.hu/Köszöntötték a kazincbarcikai mentősöket

Köszöntötték a kazincbarcikai mentősöket

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar mentők napja alkalmából 2021-ben Sebők Balázs mentőápoló kapta a Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét. A koronavírus-járvány miatt a tavalyi díjazottnak nem volt lehetőség személyesen átadni az oklevelet, így május 10-én Dányi Ferenc műszaki gondnok, mentőtechnikus az idei kitüntetettel együtt vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől.

Kazincbarcika Város Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan igyekszik támogatni a Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozóinak munkáját, így egyeztetve Csala Andrással, a Mentőállomás vezetőjével most a mosó- és szárítógép mellé egy nagy teljesítményű őrlős kávéfőzőgéppel fejezték ki köszönetüket az itt dolgozó szakembereknek.

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és így a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a MENTŐK NAPJÁT Magyarországon.

Dányi Ferenc

2020-ban Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta Dányi Ferenc műszaki gondnok, mentőtechnikus.

Dányi Ferenc 15 éve teljesít szolgálatot az Országos Mentőszolgálatnál mentőgépkocsi-vezetőként. A kezdetektől fogva a közösség aktív tagja. A rábízott feladatokban nagyon igényes, precíz, pontos. 2009-ben mentőápoló 5.2, majd 2017-ben mentőápoló 5.5 szakképesítést szerzett, ezzel kiérdemelve a mentőtechnikus minősítést. Munkássága során a prehospitális ellátás minden aspektusát magas szintre vitte munkakörében. Szakmai tudása, gyakorlati tapasztalata mellett megőrizte szerénységét és alázatát az oxyológiával szemben. Rendszeresen továbbképzi magát, figyelemmel kíséri a szakmai újdonságokat, változásokat, így vált 2015-ben RSI-kompetenssé.
Mindig kedves, segítőkész, legyen szó akár bajtársról, akár másról, bármely felelősségteljesen megoldandó problémáról. A mentőállomás minden felmerülő műszaki gondját és az itt dolgozó egészségügyi szakemberek sajátos igényeit gyorsan felismeri és hatékonyan megoldja. A 2020-tól nyugállományba vonult elődje után ellátja a mentőállomás műszaki gondnoki teendőit. Részt vesz a napi feladatok megoldásában, szervezői tevékenysége, nagy gyakorlata jegyeit is magán viseli a létesítmény.


Sebők Balázs

2021-ben Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta Sebők Balázs mentőápoló

Sebők Balázs 2012 októberében állt szolgálatba a Kazincbarcikai Mentőállomáson mentőápoló munkakörben. 2017-ben mentőápoló 5.5 végzettséget szerzett. A hivatásához kellő alázattal viszonyult, fokozatosan lépett előre. Célként tűzte ki, hogy a legmagasabb szinten segíthessen a bajbajutottakon. Jelenleg másodéves mentőtiszt hallgató a Debreceni Egyetemen, az esetkocsi oszlopos tagja, napjainkban a mentőállomás közösségének egyik meghatározó alakja.
A rábízott feladatokban nagyon igényes, precíz, pontos. Aktívan részt vesz a mentőállomás mindennapjainak szervezésében, a raktári készletgazdálkodásban, személyi ügyek intézésében, a mentőkocsik eszközeinek pótlásában, az állomány továbbképzésében. Mindig segítőkész magatartást tanúsít bajtársaival szemben. Ötleteivel, tanácsaival bajtársai mindennapi életét próbálja könnyíteni.

További híreink

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk