https://kolorline.hu/Köszöntötték a kazincbarcikai mentősöket

Köszöntötték a kazincbarcikai mentősöket

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar mentők napja alkalmából 2021-ben Sebők Balázs mentőápoló kapta a Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét. A koronavírus-járvány miatt a tavalyi díjazottnak nem volt lehetőség személyesen átadni az oklevelet, így május 10-én Dányi Ferenc műszaki gondnok, mentőtechnikus az idei kitüntetettel együtt vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől.

Kazincbarcika Város Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan igyekszik támogatni a Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozóinak munkáját, így egyeztetve Csala Andrással, a Mentőállomás vezetőjével most a mosó- és szárítógép mellé egy nagy teljesítményű őrlős kávéfőzőgéppel fejezték ki köszönetüket az itt dolgozó szakembereknek.

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és így a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a MENTŐK NAPJÁT Magyarországon.

Dányi Ferenc

2020-ban Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta Dányi Ferenc műszaki gondnok, mentőtechnikus.

Dányi Ferenc 15 éve teljesít szolgálatot az Országos Mentőszolgálatnál mentőgépkocsi-vezetőként. A kezdetektől fogva a közösség aktív tagja. A rábízott feladatokban nagyon igényes, precíz, pontos. 2009-ben mentőápoló 5.2, majd 2017-ben mentőápoló 5.5 szakképesítést szerzett, ezzel kiérdemelve a mentőtechnikus minősítést. Munkássága során a prehospitális ellátás minden aspektusát magas szintre vitte munkakörében. Szakmai tudása, gyakorlati tapasztalata mellett megőrizte szerénységét és alázatát az oxyológiával szemben. Rendszeresen továbbképzi magát, figyelemmel kíséri a szakmai újdonságokat, változásokat, így vált 2015-ben RSI-kompetenssé.
Mindig kedves, segítőkész, legyen szó akár bajtársról, akár másról, bármely felelősségteljesen megoldandó problémáról. A mentőállomás minden felmerülő műszaki gondját és az itt dolgozó egészségügyi szakemberek sajátos igényeit gyorsan felismeri és hatékonyan megoldja. A 2020-tól nyugállományba vonult elődje után ellátja a mentőállomás műszaki gondnoki teendőit. Részt vesz a napi feladatok megoldásában, szervezői tevékenysége, nagy gyakorlata jegyeit is magán viseli a létesítmény.


Sebők Balázs

2021-ben Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta Sebők Balázs mentőápoló

Sebők Balázs 2012 októberében állt szolgálatba a Kazincbarcikai Mentőállomáson mentőápoló munkakörben. 2017-ben mentőápoló 5.5 végzettséget szerzett. A hivatásához kellő alázattal viszonyult, fokozatosan lépett előre. Célként tűzte ki, hogy a legmagasabb szinten segíthessen a bajbajutottakon. Jelenleg másodéves mentőtiszt hallgató a Debreceni Egyetemen, az esetkocsi oszlopos tagja, napjainkban a mentőállomás közösségének egyik meghatározó alakja.
A rábízott feladatokban nagyon igényes, precíz, pontos. Aktívan részt vesz a mentőállomás mindennapjainak szervezésében, a raktári készletgazdálkodásban, személyi ügyek intézésében, a mentőkocsik eszközeinek pótlásában, az állomány továbbképzésében. Mindig segítőkész magatartást tanúsít bajtársaival szemben. Ötleteivel, tanácsaival bajtársai mindennapi életét próbálja könnyíteni.

További híreink

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk