https://kolorline.hu/KEZDETÉT VESZI A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

KEZDETÉT VESZI A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00022 azonosító számú, „Lázbérci aktív tematikus turisztikai termékcsomagok” című projekt célkitűzése a Lázbérci Tájvédelmi Körzethez kapcsolódóan egy olyan Natúrpark kialakítása, amely magában foglalja természeti és kulturális értékek interaktív bemutatását, valamint a turisztikai infrastruktúra és helyi termékek fejlesztését, marketingjét.

Térségi önkormányzatok bevonásával újulhat meg a kazincbarcikai Csónakázó-tó és környéke, valamint Mályinka, Tardona és Dédestapolcsány községek turisztikai látványosságai. 

Az európai uniós finanszírozású projekt közvetlen célja, hogy a Lázbérci–tó környékén, a Bükk északi oldalán gyalogos és kerékpáros túraútvonalak mentén a térség egyedi kulturális-természeti értékeit bemutató helyek, kapcsolódó aktív pihenő területek jöjjenek létre. 

Míg Kazincbarcikán az aktív turizmus van a fókuszban, addig a környékbeli kisebb településeken más-más korszerűsítést hajtanak majd végre ugyanennek a programnak a keretén belül. Tardonán egy kulturális jellegű projektet valósítanak meg, Dédes­tapolcsányban és Mályinkában pedig ökoturisztikai jellegű attrakciók megteremtését tűzték ki célul a „Lázbérci aktív turisztikai fejlesztés” koncepció részeként.

Mályinkán egy elhagyatott tűzoltószertár épületéből a térség hagyományos erdészeti mesterségeit és élővilágát bemutató Ökuturisztikai Látogatóközpont létesül majd a tervek szerint, mellette pedig parkoló és mozgáskoordinációs játszópark lesz. Elkészül továbbá az Ökuturisztikai Látogatóközponttól a Tardonán található Jókai Mór Emlékszoba és Tájházig vezető, a térség élővilágát bemutató tanösvény.

Tardonán a Jókai-ház felújítására fordítják az elnyert összeget, Dédestapolcsányban pedig egy közel 25 méteres, Bükkre néző pazar látvánnyal kecsegtető kilátó épül majd. Mályinkán egy elhagyatott tűzoltószertár épületéből a térség hagyományos erdészeti mesterségeit és élővilágát bemutató látogatóközpontot létesítenek, amelyhez egy mozgáskoordinációs játszópark is tartozik majd.

A beruházásokat Kazincbarcika Város Önkormányzata, Mályinka Község Önkormányzata és Tardona Község Önkormányzata, valamint Dédestapolcsány Község Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával 173 M forintos támogatási keretösszeg felhasználásával valósítja meg. 

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk