https://kolorline.hu/KEZDETÉT VESZI A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

KEZDETÉT VESZI A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00022 azonosító számú, „Lázbérci aktív tematikus turisztikai termékcsomagok” című projekt célkitűzése a Lázbérci Tájvédelmi Körzethez kapcsolódóan egy olyan Natúrpark kialakítása, amely magában foglalja természeti és kulturális értékek interaktív bemutatását, valamint a turisztikai infrastruktúra és helyi termékek fejlesztését, marketingjét.

Térségi önkormányzatok bevonásával újulhat meg a kazincbarcikai Csónakázó-tó és környéke, valamint Mályinka, Tardona és Dédestapolcsány községek turisztikai látványosságai. 

Az európai uniós finanszírozású projekt közvetlen célja, hogy a Lázbérci–tó környékén, a Bükk északi oldalán gyalogos és kerékpáros túraútvonalak mentén a térség egyedi kulturális-természeti értékeit bemutató helyek, kapcsolódó aktív pihenő területek jöjjenek létre. 

Míg Kazincbarcikán az aktív turizmus van a fókuszban, addig a környékbeli kisebb településeken más-más korszerűsítést hajtanak majd végre ugyanennek a programnak a keretén belül. Tardonán egy kulturális jellegű projektet valósítanak meg, Dédes­tapolcsányban és Mályinkában pedig ökoturisztikai jellegű attrakciók megteremtését tűzték ki célul a „Lázbérci aktív turisztikai fejlesztés” koncepció részeként.

Mályinkán egy elhagyatott tűzoltószertár épületéből a térség hagyományos erdészeti mesterségeit és élővilágát bemutató Ökuturisztikai Látogatóközpont létesül majd a tervek szerint, mellette pedig parkoló és mozgáskoordinációs játszópark lesz. Elkészül továbbá az Ökuturisztikai Látogatóközponttól a Tardonán található Jókai Mór Emlékszoba és Tájházig vezető, a térség élővilágát bemutató tanösvény.

Tardonán a Jókai-ház felújítására fordítják az elnyert összeget, Dédestapolcsányban pedig egy közel 25 méteres, Bükkre néző pazar látvánnyal kecsegtető kilátó épül majd. Mályinkán egy elhagyatott tűzoltószertár épületéből a térség hagyományos erdészeti mesterségeit és élővilágát bemutató látogatóközpontot létesítenek, amelyhez egy mozgáskoordinációs játszópark is tartozik majd.

A beruházásokat Kazincbarcika Város Önkormányzata, Mályinka Község Önkormányzata és Tardona Község Önkormányzata, valamint Dédestapolcsány Község Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával 173 M forintos támogatási keretösszeg felhasználásával valósítja meg. 

 

További híreink

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk