https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 14.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 14.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 29 fő
a meggyógyult személyek száma: 1565 fő
elhunytak száma: 52 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 11456 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg is tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 29 041 fő az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg itthon és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! A védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást, mert a rendszer jelenleg még nem működik megfelelően!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint ez idáig.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


5 millió beoltott esetén folytatódik a járványügyi enyhítés

A kormányinfó május 13-ai online sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak. A táborok megtartására az ötmillió oltás elérése  után,  június 1-jétől  lesz  lehetőség.  A  temetkezésekre  vonatkozó  korlátozásokat  is 5 millió oltottnál, május utolsó hétvégéjére oldják majd fel. A kormány nem tervezi megengedni, hogy negatív PCR-teszttel látogathatók legyenek azok a rendezvények, amelyekre most védettségi igazolvánnyal lehet bemenni. (koronavirus.gov.hu)


COVID-érintettség miatt május 17-ére rendkívüli szünetet rendeltek el a Százszorszép Tagóvoda egyik csoportjában

A Százszorszép Tagóvoda egyik óvodapedagógusánál - aki már megkapta a koronavírus elleni védőoltás első vakcináját - pozitív lett a PCR-teszt eredménye, emiatt az intézmény egyik csoportjában május 17-én, hétfőn rendkívüli szünet lesz.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyermekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön vagy magukon légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon!


Tájékoztató a 16-18 évesek, a várandós kismamák és a szoptató édesanyák oltásáról

Május 14-én a Kazincbarcikai Városi Kórház oltópontjain is elkezdődött a 16 - 18 éves korosztály oltása Pfizer-vakcinával.
Kérnek minden online időpontra jelentkezőt, valamint a gyermekek szüleit, hogy a lefoglalt időpontra pontosan érkezzenek, a TAJ-kártyájukat és a személyi igazolványukat, valamint a szülői hozzájáruló nyilatkozatot feltétlenül hozzák magukkal!
Amennyiben a kiskorú személy aláírt hozzájáruló nyilatkozat nélkül jelenik meg az oltóponton, az oltást nem kaphatja meg!
A 16 - 18 év közötti személyek részére a COVID-19 fertőzés elleni vakcina beadásához szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat letölthető: ITT
Amennyiben az oltás időpontja az iskolai tanítás idejére esik, az igazolt hiányzásnak számít.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) engedélyezte Magyarországon is a várandósok koronavírus elleni oltását. A kismamák a második vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első COVID-19 elleni védőoltást. A 12 hetesnél idősebb várandósok jellemzően a Pfizer- vagy a Moderna-vakcinát kapják, az ismétlő oltást pedig a szülést követően. A szoptató édesanyák az előírások szerint a szoptatás alatt bármikor felvehetik az első oltást, majd öt héttel később az ismétlő vakcinát.
Az oltás előtt nekik is regisztrálniuk szükséges: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra
A regisztráció után jelentkezni kell a háziorvosánál, aki megszervezi az oltást a háziorvosi rendelőben vagy előjegyzi a kórházi oltópontra az oltási munkacsoport eljárásrendjének megfelelően!
Az oltásra váró csak abban az esetben mehet az oltópontra, ha már megkapta az időpontot. A várandós kismamák az oltáskor a várandós kiskönyvvel tudják igazolni az állapotukat!


Post COVID-ellátás a kazincbarcikai kórházban

A koronavírus-fertőzést követően hosszan elnyúló betegség is lehetséges. Ezért azok, akik olyan tüneteket észlelnek magukon, amelyek már tulajdonképpen a fertőzést követően el kellett volna, hogy múljanak, de mégis fennállnak, ezek jellemzően fáradékonyság, izomgyengeség, ízületi fájdalmak, alvászavarok, légzési nehézségek, esetleg szív-, tüdőproblémák, - forduljanak a post-COVID ambulanciákhoz, ahova a háziorvos ad beutalót. A post-COVID ambulanciákban megtörténhet a teljes kivizsgálás, és segítenek abban, hogy a fertőzést követő tüneteket is meggyógyítsák!

A tüdőgondozóba ellátásra, lezajlott légúti tünetekkel, pozitív röntgeneredménnyel lehet jelentkezni.
Időpontfoglalás a (+36) (48) 514 800 / 129-es mellék telefonszámon, munkanapokon 07:00 órától, 15:00 óráig.

Mentális megterhelés, szorongás, deprimált hangulat, depresszió esetén - a COVID infection átesett betegek számára - pszichiátriai szakrendelésen biztosítanak lehetőséget konzultációra, vizsgálatra.
A szakrendelésen hétfőn és kedden 10:00 - 12:00 óra között, szerdán 12:00 - 13:30 óra között, pénteken pedig 11:00 órától, 13:00 óráig várják - előjegyzés alapján, háziorvosi beutalóval - a betegeket.
Időpontot a központi betegelőjegyzés ad az alábbi elérhetőségeken: (+36) (48) 514 898 és (+36) (20) 400 3767

Kardiológiai jellegű panaszok esetén - szintén háziorvosi beutalóval, előjegyzés alapján - a kardiológiai szakrendelőben hétfőn 12:00 - 13:00 óra között, kedden 11:00 órától, 12:00 óráig van lehetőség vizsgálatra, konzultációra.
Időpontot a kardiológia szakrendelés ad az alábbi telefonszámon: (+36) (48) 514 800 / 508-as vagy 509-es mellék


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Borsod MTB Bajnoka verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 23. 10:46

Ismét Kazincbarcikára érkezik a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek augusztus 15-én az eddigiekhez hasonlóan a Csónakázó-tó ad otthont.

Spartan Race – A kerttulajdonosok engedéllyel behajthatnak

Dátum: 2021. jún 22. 15:50

Idén július 10-11-én immár 3. alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán a világ legnépszerűbb akadályfutóversenyét, a Spartan Race-t. A megmérettetés helyszíne ismét a Csónakázó-tó környéke lesz, ezért az érintett területeken útlezárás várható, a kiskerttulajdonosoknak a szervezők a bejutást behajtási engedéllyel biztosítják majd.

Tájékoztató melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2021. jún 22. 13:12

Tisztelt Felhasználónk! 2021. június 22-én a délelőtti órákban a városi távhőhálózat gerincvezetékén történt meghibásodás miatt a melegvíz-szolgáltatás átmeneti jelleggel le kellett állítanunk.

Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jún 22. 11:18

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Ez - az erről szóló kormányrendelet szerint - rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolor Kölyöktábor – Médiatábor

Médiaközpont

Kolor Kölyöktábor – Sporttábor

Kazincbarcika

Kolor Kölyöktábor – Élménytábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Kolor kölyök tábor – Színjátszó tábor

Egressy Béni Művelődési Központ

Kolorfutás Night

Kolorcity

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk