https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 21.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 21.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 13 fő
a meggyógyult személyek száma: 1600 fő
elhunytak száma: 53 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 12151 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg is tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 29 427 fő az elhunytak száma. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk, éltünk meg itthon és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! Figyeljünk, mert a védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint eddig.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a tömegbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Ötmillió oltottnál további enyhítések várhatóak

Orbán Viktor miniszterelnök ma a Kossuth Rádióban elmondta, hogy amint az oltottak száma eléri az ötmilliót, megszűnik a kijárási tilalom, a vendéglátóhelyek és üzletek kötelező zárási időpontja, a közterületi maszkviselés, az egyéni és csapatsport korlátozás nélkül végezhető a szabadban.
Ötven főig tarthatók magán- és családi rendezvények, a lakodalmakon pedig legfeljebb kétszázan vehetnek részt. A szállodákban és éttermekben szervezett rendezvényeknél az üzemeltető köteles gondoskodni a résztvevők elkülönítéséről. Megtarthatók a szabadtéri rendezvények - beleértve a gyűléseket is - ötszáz résztvevőig. A zenés, táncos programokat csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. A zárt térben szervezett kulturális és sportrendezvényekre a 16-18 éves korosztály tagjai saját jogon is mehetnek, amennyiben be vannak oltva. (MTI)


A mai naptól feloldják a kórházi látogatási tilalmat

A pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület pénteki online sajtótájékoztatóján. Az óvatosság azonban továbbra is indokolt, ezért a látogatás bizonyos feltételekhez kötött. Koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, kivétel az egyedi méltányosság esetei, mely a kórház vezetésétől kérhetők.
Egy beteghez naponta egy látogató mehet, legfeljebb egy órás időtartamra. A belépéskor testhőmérséklet-mérés történik és a kórház egész területén kötelező a maszkviselés! A látogatónak a kórházban érvényes védettségi igazolványt, vagy annak hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív PCR-tesztet kell felmutatnia. Amennyiben a beteg állapota, az intézmény adottságai és az időjárás is megengedik, akkor a látogatás történhet szabadtéren (a kórház udvarán, kertjében) is. Ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.
Továbbra is kérik a betegek és a hozzátartozók együttműködését a kórházban érvényes védelmi előírások betartásához. A szabálysértés akár 50 ezer forint büntetés kiszabásával járhat. (koronavirus.gov.hu)


Szóbeli vizsgát tehet, aki önhibáján kívül nem tudott részt venni az írásbeli érettségin

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például COVID-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenleg folyó vizsgaidőszakban. Néhány tanuló önhibáján kívül - koronavírus-fertőzés, vagy karantén miatt - nem tudott megjelenni a vizsgákon. Ezért a kormány úgy döntött, hogy aki az önhibán kívüli okot igazolni tudja - még a mostani vizsgaidőszakban - szóbeli vizsgával pótolhatja az elmaradt írásbeli vizsgát, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkezik majd. A vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia.
Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra - az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan - a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben, egy alkalommal térítésmentesen vizsgázhatnak az adott vizsgatárgyakból. (EMMI)


Május 26-án nyit a Kazincbarcikai Fedett Uszoda,  a 2020-ban vásárolt éves bérletek 2021-ben is érvényesek

Az uszodában jelenleg a hatósági előírásoknak megfelelő feladatokat végzik, és előkészítik az intézményt a nyitásra. A szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy megteremtsék a biztonságos úszás feltételeit. Az elmúlt időszakban a kormányrendelet értelmében az uszodát a sportegyesületek sportolói vehették igénybe, így nekik az edzések és a zártkörű mérkőzések idejére biztosított volt a létesítmény használata.
Május 26-ától, szerdától már a nagyközönség is használhatja az uszodát. Fontos, hogy Magyarország Kormányának döntése értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható a létesítmény! Az intézménybe 18 év alatti gyermeket nem lehet beengedni, kivétel ez alól, az a 16-18 éves, aki oltási igazolvánnyal rendelkezik.
Az időszakos karbantartási munkálatok ideje alatt megtörtént a medencék vízcseréje, elvégezték az általános karbantartási, takarítási, illetve fertőtlenítési munkálatokat is.
A Kazincbarcikai Fedett Uszoda a nagyközönségnek, hétköznapokon 08:00 órától 18:00 óráig, szombaton és vasárnap pedig 14:00 órától 20:00 óráig tart nyitva.
A 2020-ban megvásárolt éves bérletek 2021. december 31-ig érvényesek. A 2020-as féléves bérleteknél a bezáráskor még fel nem használt időkeret, a május 26-ai nyitást követően felhasználható, azaz, ha a bérlettulajdonos például két hónapot még nem használt föl, azt a nyitást követő két hónap alatt érvényesítheti.
Azok, akik bérlettel rendelkeznek, de nincs oltási igazolványuk, a további járványügyi intézkedések függvényében a későbbiekben kapnak tájékoztatást az érvényesítés módjáról és idejéről!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk