https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 28.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 28.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért júniustól hetente egy alkalommal, többnyire kedden a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 15 fő
a meggyógyult személyek száma:1609 fő
elhunytak száma: 53 fő
oltásban részt vett lakosok száma:12971 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg lecsengőben van a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 29 682 fő az elhunytak száma. Bár a korlátozások enyhültek, de a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! Figyeljünk, mert a védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint eddig.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért júniustól hetente egy alkalommal, többnyire kedden a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A veszélyhelyzeti enyhítéseknek köszönhetően ballaghatnak a kazincbarcikai középiskolások is

Június közepén, a bizonyítványosztást követően tartják meg a ballagásokat a kazincbarcikai iskolákban. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a ballagó diákok szülei, rokonai és a meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül vehetnek részt a szabadtéri ballagásokon.
A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben június 18-án, tagiskolánként különböző időpontokban tartják meg a ballagásokat.
Az eseményen az iskola udvarán nem kell maszkot viselni sem a szülőknek, sem a ballagó diákoknak. Rossz idő esetén, ha az intézményen belül kell megtartani a ballagást, akkor a járványügyi protokollnak megfelelően kötelező a maszk!
A Tompa Mihály Református Általános Iskolában június 19-én osztályonként, szintén az udvaron tartják meg a ballagásokat. Az eseményre a ballagókat elkísérhetik hozzátartozóik is.
A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban, a tavalyi évhez hasonlóan, osztályonként június 15-én, 16-án, 17-és és 21-én, szintén a bizonyítványosztást követően, a Szent Család templomban tartják a ballagást.
Az Irinyi János Református Oktatási Központban - a bizonyítványosztást követően, szűk körben - az osztálytermekben búcsúznak el a ballagók tanáraiktól, egymástól és az iskolától.


Online is lehet igényelni az iskolai étkeztetést

A 2021/2022-es tanévre a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolába és kazincbarcikai tagintézményeibe beiratkozó azon gyermekek részére, akik az iskolai étkeztetést igénybe kívánják venni, letölthető a menzaigénylési nyilatkozat.

Menzaigénylési nyilatkozat letölthető: ITT

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy - lehetőség szerint - a kitöltött nyilatkozatot, a személyes kontaktus elkerülésével online módon, a kozetkeztetes@kazincbarcika.hu e-mail-címre küldjék el, 2021. június 15-ig.
Ha ez nem megoldható, akkor az Építők útja 15. szám alatt található földszinti pénztárban is leadhatják menzaigénylésüket, az alábbi időpontokban:

hétfő - szerda 08:00 - 16:00
csütörtök 08:00 - 18:00
péntek 08:00 - 12:00


Segítünk az oltási regisztrációban és időpontfoglalásban

Kazincbarcika Város Önkormányzata a továbbiakban is fontosnak tartja, hogy minél többen éljenek az oltás adta védelem lehetőségével.
Még mindig vannak, akik nem regisztráltak az oltásra, de szeretnék azt megkapni, azonban nincs lehetőségük a regisztrációra.
Szeretnénk ezeknek a városlakóknak segíteni azzal, hogy a Mezey István Művészeti Központban lehetőséget biztosítunk minden hétköznap 10:00 - 16:00 óra között az oltásra való regisztrálásra, oltóponti időpontfoglalásra.
A regisztrációhoz mindenképp szükséges a TAJ-kártya! Amennyiben krónikus betegségben szenved elengedhetetlen és fontos egyeztetni a háziorvossal - a regisztrációt megelőzően - az oltóanyag megfelelőségéről, hiszen nem minden vakcina beadása javasolt egyes betegségek esetében.


Nem szállítják el a hulladékot onnan, ahol akadályoztatva van a behajtás

A BMH Nonprofit Kft. a közszolgáltatási szerződés alapján az egyedileg is jelentős értéket képviselő szállítójárművek kapcsán, - a gépjárművek állagának megóvása miatt - nem vállalja azon településrészekre a behajtást és onnan a hulladék begyűjtését, melyek a növényzet elburjánzása miatt anyagi kárt - például karcolást, vagy gallyfelverődést - okozhatnak a gépjárművekben.
Az illetékesek kérik a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő járat útvonalán fokozottan figyeljenek a növényzet megfelelő karbantartására!
Kazincbarcikán rendelet szabályozza, hogy a családi házas övezetekben lévő ingatlanon és az előttük lévő, az útig tartó szakaszon a tulajdonos felelőssége a gallyazás, a ritkítás és a növényzet karbantartása. Ez vonatkozik többek között a sövényekre, a ház előtt kiültetett gyümölcsfákra és a teljes zöldfelületre is.
Az esetlegesen az utak beláthatóságát zavaró fák, gallyak metszését a tulajdonosnak kell elvégezni, illetve viharkár esetén jeleznie a Barcika Park Kft. szakembereinek. Légvezetéket érintő probléma esetén az illetékes közmű üzemeltető értesítése szükséges! A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai ellenőrzik és bejelentés esetén figyelmeztetik erre a lakosokat. Ha ezek után sem történik meg az ingatlan területéhez tartozó növényzet rendbetétele, az büntetést von maga után.


Június 1-jén elindulnak Kazincbarcikán a szökőkutak és a vízijáték-show

Június 1-jén ismét elindul Kazincbarcikán a megújult Fő téren a vízijáték-show, amely egészen nyár végéig várja az érdeklődőket. Ezzel egy időben a város összes szökőkútja is működni kezd. A vízijátékot minden este klasszikus és kortárs zenékre 19.30-tól fél óránként egészen 21.30-ig több mint 15 percen keresztül tekinthetik meg a városlakók és az idelátogatók.
Tavaly nyáron rendkívül sokan látták a vízijátékot, ami igazi turisztikai látványossággá vált. Jelenleg a fényshow alatt a Karib-tenger kalózai és a Trónok harca főcímzenéje mellett Havasi Balázs és Vivaldi egy-egy szerzeménye hallható. A Fő téri szökőkút európai léptékkel mérve is kiemelkedő látványosság, de Magyarországon a margitszigeti párja után, a legtöbb vízkép-variációval rendelkező látványszökőkút. A rendszer mintegy harminc köbméter szűrt és fertőtlenített vizet forgat meg, amelyet több mint 50 egyedileg és külön programozható fúvóka emel a magasba.
A feltörő, látványos vízoszlopokhoz kapcsolódó fényjáték megjelenéséről 54 különálló, szintén teljesen egyedileg vezérelt lámpa gondoskodik; a zenét nyolc darab nagy teljesítményű, időjárásálló hangfal biztosítja.
A tervek szerint, hamarosan - június közepétől - új zenei- és látványelemekkel bővül a repertoár.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk