https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. június 1.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. június 1.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért júniustól hetente egy alkalommal, többnyire kedden a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma:  8  fő
a meggyógyult személyek száma:  1619  fő
elhunytak száma:  53  fő
oltásban részt vett lakosok száma:  13222  fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg lecsengőben van a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 29 761 fő az elhunytak száma. Bár a korlátozások enyhültek, de a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására. A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! Figyeljünk, mert a védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint eddig.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Keddenként jelentkezik Kazincbarcika Város Önkormányzata a járványügyi tájékoztatással

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását. Csaknem egy éve júniustól hetente két alkalommal kedden és pénteken a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adtunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
A csökkenő esetszámok, valamint a korlátozó intézkedések enyhítése miatt ezentúl kedden lesznek tájékoztatások az aktualitásokról.


Több vizsgálathoz is időpontfoglalás szükséges a Kazincbarcikai Kórházban, ahol korlátozottan van lehetőség a hozzátartozók látogatására

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. központi (+36) (48) 524 800-as telefonszámán betegelőjegyzés nem lehetséges!
A betegeket előjegyezni, munkanapokon 07:00 és 14:30 óra között a (+36) (48) 514 898-as, vagy a (+36) (20) 400 3767-es telefonszámon, vagy személyesen a járóbeteg szakrendelő földszintjén a fizioterápiával szemben, és e-mailben a elojegyzes [kukac] barcikakorhaz.hu címen lehetséges.
A betegelőjegyzéstől eltérően külön kell időpontot kérni a központi laboratóriumba. Az előjegyzés hétköznapokon 07:00 óra és 11:00 óra között kérhető a (+36) (30) 449 6663-as telefonszámon.

A tüdőgondozó előjegyzése munkanapokon 07:00 és 15:00 óra között a (+36) (48) 514 800 / 129-es melléken lehetséges. Szintén előjegyzés szükséges a tüdőszűrésre, amit a (+36) (48) 514 800 / 123-as melléken lehet kérni!

A fizioterápiás szakellátás május 26-tól újraindult a kórházban, illetve tovább folytatódhatnak a már megkezdett kezelések. A fizioterápia, a gyógytorna, a gyógymasszázs időpontok, munkanapokon 07:00 és 14:45 óra között kérhetők a (+36) (48) 514 800 / 283-as melléken.

A gasztroenterológiai szakrendelésre időpont foglalható munkanapokon 07:00 és 15:00 óra között a (+36) (48) 514 800 / 515-ös telefonszámon.
Nőgyógyászati szakrendelésre időpontot munkanapokon 13:00 és 14:45 óra között van lehetőség kérni a (+36) (48) 514 800 / 144-es melléken.
NST vizsgálatra időpont hétköznaponként  13:00 és 14:45 óra között foglalható, a (+36) (48) 514 800 / 103-as telefonszámon.

A betegek felkeresése a hét minden napján 14:00 és 17:00 óra között lehetséges. Egy beteghez egy látogató mehet be maximum 30 percre. Látogatni kizárólag csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet, amihez azonosítás céljából a személyi igazolvány is szükséges. A kórház portájánál található belépési ponton a látogató igazolványát ellenőrzik, majd a testhőmérséklet mérése, valamint a kézfertőtlenítés után rögzítik, hogy melyik osztályra és melyik beteghez érkezik. Az osztályokon kötelező háromrétegű sebészi-, vagy FFP2-es, illetve FFP3-as maszkot viselni! A mozgásukban nem korlátozott betegeknek a kórház belső udvarán van lehetőségük hozzátartozójukkal találkozni. Ebben az esetben a látogatónak át kell haladnia a bejáratnál található belépési ponton. Csomagok leadására továbbra is van lehetőség, ezeket szintén a belépési ponton kell leadni. A kórházban működő COVID részleg továbbra sem látogatható!  


Továbbra is érvényben vannak az alapvető védelmi intézkedések

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van. Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata. A kulturális eseményeket - a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott programokat, illetve a szabadban tartott nagyobb, 500 főt meghaladó résztvevő által látogatott rendezvényeket  a koronavírus ellen védettek  és a  felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb, 500 résztvevőnél kevesebb fő által látogatott rendezvény bárki által látogatható! Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak!


Új funkciókkal bővül a védettséget igazoló applikáció

Június közepére készülhet el a digitális védettségi igazolvány újabb fejlesztése. Az új funkció bevezetésével leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Az alkalmazás folyamatos frissülésével, hamarosan az is leolvasható lesz, hogy milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó. Az applikáció megkönnyítheti mindazok életét, akik már megkapták a védőoltást, de még nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal, hiszen az alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az oltóorvosok által használt EESZT rendszerhez, így már az első védőoltás rögzítése után azonnal jelzi a beoltottságot, illetve annak hiányát is. A mobilalkalmazás az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges. A védettséget igazoló applikáció a Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban „EESZT Lakossagi” néven érhető el.


Folyamatosan zajlik az oltás

A beoltottak száma 5 176 630, közülük 3 655 647 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően a járvány harmadik hulláma lecsengőben van. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 53 %-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 37 %-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 236 ezer fő, a regisztráltak 91 %-a már meg is kapta az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu  honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ma újabb Pfizer és Janssen vakcinaszállítmányok érkeztek hazánkba. Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester
 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk