https://kolorline.hu/Körforgalom épül a 26-os úton

Körforgalom épül a 26-os úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb, nagy volumenű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás indult Kazincbarcikán június 2-án. A 26-os út, a Tesco melletti Attila út, a Hadak útja és a Budai Nagy Antal utca egyes szakaszait érintve körforgalom kerül kialakításra.

A projekt összértéke eléri a nettó 300 millió forintot, melyből az önkormányzat több mint 156 millió forintot saját forrásból biztosít. A 16.5 méter belső sugarú körforgalom  Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma közös beruházásaként valósul meg. Az arra közlekedők főként a reggeli és a délutáni órákban gyakran tapasztalhatják, hogy nagyobb torlódás alakul ki az érintett szakaszon, ami joggal adhat okot bosszankodásra. 

A probléma megoldására, a számos lakossági megkeresés után a legkézenfekvőbb megoldásnak egy körforgalom kialakítása tűnt, aminek a megépülésével várhatóan megszűnnek a nagyobb torlódások – emelte ki  Szitka Péter polgármester.


Fotók: Bartók Bence

A 26- os úton kialakuló dugók nemcsak a kazincbarcikaiak közlekedésében okoznak fennakadást. Több visszajelzés is érkezik azoktól, akik Ózd vagy pedig Miskolc irányából ide járnak dolgozni, illetve ide hordják a gyerekeiket iskolába. Kazincbarcika Város Önkormányzata, a képviselő-testület tagjai, valamint a városvezetés a városüzemeltetési applikáción, a KolorApp-on keresztül érkezett észrevételek alapján, e-mail üzenetek formájában, lakossági megkeresések alapján több alkalommal is felmérte azokat a helyszíneket, ahol közlekedési nehézségek alakulnak ki, többek között az érintett szakaszon. A beruházás kapcsán köszönetünket szeretném kifejezni Riz Gábor országgyűlési képviselőnek, hogy a fejlesztés térségi jelentőségét felismerve támogatta ügyünket -fűzte hozzá a városvezető.

Szitka Péter polgármester a beruházás kapcsán azt is elmondta, hogy a megépülő körforgalom tervezésénél a gyalogosokra és a kerékpárosokra is gondoltak. A gyalogosok számára biztosítva lesz a 26-os út mindkét oldalán a járdakapcsolat, a térkő burkolatú új járdaszakaszok között egy gyalogátkelőhely is épül majd, valamint a körforgalmi csomópontban kiépítik a közvilágítási hálózatot is. A kivitelezés részeként két helyen új járda kialakítására kerül sor, ezek a Budai Nagy Antal utca felőli ágon történő gyalogos áthaladást, illetve ezt követően a 26-os út biztonságos keresztezését biztosítják. Mindezeken kívül a közeljövőben a Vadnáig megépülő kerékpárút becsatlakozását is előkészítik a leendő körforgalomba a beruházás részeként.

A városvezető hozzátette, hogy a fejlesztésnek lesznek árnyoldalai is, ami jelentős munkálatokkal, közmű áthelyezésekkel jár majd. A megépülő körforgalom pozitív hatását a kazincbarcikaiakon kívül mind az ózdiak, mind pedig a szomszéd településeken élők is élvezhetik majd. 

A jövőben a további fejlesztések során a Mátyás király úton a Lidlnél és a 26-os elkerülő út építése miatt a Mucsonyi út becsatlakozásnál is épülhet majd körforgalom.

A Pollack Mihály út és a Mátyás király út közlekedését segítő belvárosi körforgalom tervei már elkészültek, jelenleg a szupermarkettel való utolsó egyeztetések zajlanak, hogy a vásárlóközönség problémamentesen jusson el a kivitelezés ideje alatt is az üzlethez. Ezt követően a tervek engedélyeztetése, a közbeszerzés lefolytatása következik, majd a kivitelezés megkezdésére kerülhet sor.- nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

 

 

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk