https://kolorline.hu/Körforgalom épül a 26-os úton

Körforgalom épül a 26-os úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb, nagy volumenű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás indult Kazincbarcikán június 2-án. A 26-os út, a Tesco melletti Attila út, a Hadak útja és a Budai Nagy Antal utca egyes szakaszait érintve körforgalom kerül kialakításra.

A projekt összértéke eléri a nettó 300 millió forintot, melyből az önkormányzat több mint 156 millió forintot saját forrásból biztosít. A 16.5 méter belső sugarú körforgalom  Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma közös beruházásaként valósul meg. Az arra közlekedők főként a reggeli és a délutáni órákban gyakran tapasztalhatják, hogy nagyobb torlódás alakul ki az érintett szakaszon, ami joggal adhat okot bosszankodásra. 

A probléma megoldására, a számos lakossági megkeresés után a legkézenfekvőbb megoldásnak egy körforgalom kialakítása tűnt, aminek a megépülésével várhatóan megszűnnek a nagyobb torlódások – emelte ki  Szitka Péter polgármester.


Fotók: Bartók Bence

A 26- os úton kialakuló dugók nemcsak a kazincbarcikaiak közlekedésében okoznak fennakadást. Több visszajelzés is érkezik azoktól, akik Ózd vagy pedig Miskolc irányából ide járnak dolgozni, illetve ide hordják a gyerekeiket iskolába. Kazincbarcika Város Önkormányzata, a képviselő-testület tagjai, valamint a városvezetés a városüzemeltetési applikáción, a KolorApp-on keresztül érkezett észrevételek alapján, e-mail üzenetek formájában, lakossági megkeresések alapján több alkalommal is felmérte azokat a helyszíneket, ahol közlekedési nehézségek alakulnak ki, többek között az érintett szakaszon. A beruházás kapcsán köszönetünket szeretném kifejezni Riz Gábor országgyűlési képviselőnek, hogy a fejlesztés térségi jelentőségét felismerve támogatta ügyünket -fűzte hozzá a városvezető.

Szitka Péter polgármester a beruházás kapcsán azt is elmondta, hogy a megépülő körforgalom tervezésénél a gyalogosokra és a kerékpárosokra is gondoltak. A gyalogosok számára biztosítva lesz a 26-os út mindkét oldalán a járdakapcsolat, a térkő burkolatú új járdaszakaszok között egy gyalogátkelőhely is épül majd, valamint a körforgalmi csomópontban kiépítik a közvilágítási hálózatot is. A kivitelezés részeként két helyen új járda kialakítására kerül sor, ezek a Budai Nagy Antal utca felőli ágon történő gyalogos áthaladást, illetve ezt követően a 26-os út biztonságos keresztezését biztosítják. Mindezeken kívül a közeljövőben a Vadnáig megépülő kerékpárút becsatlakozását is előkészítik a leendő körforgalomba a beruházás részeként.

A városvezető hozzátette, hogy a fejlesztésnek lesznek árnyoldalai is, ami jelentős munkálatokkal, közmű áthelyezésekkel jár majd. A megépülő körforgalom pozitív hatását a kazincbarcikaiakon kívül mind az ózdiak, mind pedig a szomszéd településeken élők is élvezhetik majd. 

A jövőben a további fejlesztések során a Mátyás király úton a Lidlnél és a 26-os elkerülő út építése miatt a Mucsonyi út becsatlakozásnál is épülhet majd körforgalom.

A Pollack Mihály út és a Mátyás király út közlekedését segítő belvárosi körforgalom tervei már elkészültek, jelenleg a szupermarkettel való utolsó egyeztetések zajlanak, hogy a vásárlóközönség problémamentesen jusson el a kivitelezés ideje alatt is az üzlethez. Ezt követően a tervek engedélyeztetése, a közbeszerzés lefolytatása következik, majd a kivitelezés megkezdésére kerülhet sor.- nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

 

 

További híreink

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk