https://kolorline.hu/Elkezdődik a 26-os számú főút Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakaszának kivitelezése

Elkezdődik a 26-os számú főút Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakaszának kivitelezése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 2019. március 6-ai kormánydöntés értelmében a Parlament elfogadta a borsod megyei útfejlesztések módosítását, így valósulhat meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakmai programján belül a sok éve várt, folyamatosan elhúzódó 26-os számú főút, egyelőre 11 km-es és mindössze kétsávos Sajószentpéter – Berente elkerülő szakaszának építése.

– Ebben az időszakban is örömmel mondhatom, hogy a választókerületemben lévő 82 településen sok-sok beruházást sikerült megvalósítani a falvakban és a 3 városban egyaránt. A legnagyobb dolog, amit most itt hangsúlyosan ki szeretnék emelni, az természetesen a 26-os Sajószentpétert és Berentét elkerülő útszakasznak a megépítése. Az elmúlt esztendőkben nagyon sokat tettem és nagyon sokat dolgoztam azért, hogy eljussunk idáig és el tudjuk mondani azt, hogy az ígérgetések korszaka most már lejárt, és örömmel tudjunk beszámolni arról, hogy elkezdődött a beruházás – nyilatkozta korábban a KolorTV-nek Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.
Három konzorcium napokon belül megkezdi a kivitelezési munkálatokat. A kétszer egy sávos, 11 km hosszú útszakaszon egy vasút feletti közúti átjáró és két körforgalom is épül majd. A projekt várhatóan 2023 nyarán zárul.
– Kazincbarcika Város Önkormányzata jelentős forrás biztosításával járult hozzá a kazincbarcikai szakasz becsatlakozásának tervezéséhez, amely a Múcsonyi út MOL kútnál lévő részénél fog megvalósulni, a vasúti átjáró megépítésének a lehetőségét fogja biztosítani. A beruházással a térség egyik régóta fennálló, óriási problémája fog megoldódni, hiszen biztonságosabb lesz a közlekedés, és remélhetőleg a levegő minőségi is javul majd. Fontos, hogy a jövőben képviselő úr – akinek a városvezetés ezúton is köszönetet mond azért, hogy elkezdődhet a hosszú évek óta várt építkezés – támogassa azt, hogy minél hamarabb kibővüljön négysávosra az útszakasz és egészen Ózdig biztosítsa a könnyebb közlekedést – nyilatkozta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk