https://kolorline.hu/Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Életbe lépett a hőségriadó – Frissítő pontok Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Ez - az erről szóló kormányrendelet szerint - rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint a tisztifőorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, amely jelenleg június 22., kedd 0 órától június 24., csütörtök éjfélig van érvényben.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot. Lehetőség szerint 11.00 és 15.00 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védőruházat viselését.
Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát. Azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, elérhető katasztrófavédelem weboldalán: ITT

Kazincbarcikán mától – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a város három pontján is vízosztást végez. A frissítő vizes csomagokat  az Irinyi iskolánál, a Pollack Mihály út és a Mátyás király út kereszteződésénél és az I. számú Postánál  osztják kedden 17 óráig, illetve az időjárástól függően holnaptól 9-18 óráig.

A Fő téren található vízijáték frissítő párásító üzemben működik minden nap 11-17 óráig félóránként öt percig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a veszélyjelzésében azt hangsúlyozta: fokozódik a hőség. Keddre az egész országra első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki a hőség miatt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy Észak-Magyarországon nagyon erős, az ország többi régiójában pedig már extrém lehet az UV-B-sugárzás.

Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód. A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért - bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata - a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást.

 

További híreink

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Dátum: 2024. ápr 20. 16:00

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk