https://kolorline.hu/Hőségben is biztonságban

Hőségben is biztonságban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Figyeljünk magunkra és egymásra, ezt kérik a rendőrség munkatársai.

Nem szűnik a hőség. Az extrém meleg mindenkit másképpen érint, eltérő reakciókat vált ki az emberekben. A tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolhatja az egészségi állapotot. Kedvezőtlenül hat mindenkire, kiemelten az idősekre, a gyermekekre, a betegekre, a fizikai munkát végzőkre és a közlekedőkre is.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Fogyasszanak minél több alkoholmentes folyadékot, lehetőleg vizet!

  • Nem szabad extrém mód levenni a klímát, hiába esik jól. A túlzott hőmérséklet különbség káros a szervezetre.

  • Extrém melegben – ha tehetik – csak legszükségesebb esetben induljanak útnak.

  • Gépjárművel lehetőség szerint igyekezzenek árnyékban parkolni.

  • Ne hagyjanak gyermeket, kis házikedvencet, állatot a zárt, parkoló autóban! Bezárva, felhúzott ablak mellett a kocsi belső hőmérséklete rövid idő alatt elviselhetetlenül felforrósodik, ami akár életveszélyes is lehet.

  • Nem megoldás, ha kicsit lehúzva hagyják az ablakot, mert így sem jut elegendő levegő az utastérbe! Tűző napon parkolva, a lehúzott ablak kevés.

  • Az a legjobb, ha kánikula idején a bevásárlást gyermekek, házi kedvencek nélkül intézik!

  • Ne hagyjanak az autóban hűtést igénylő árucikkeket, de a műszaki cikkeket se tegyék ki tűző napsugárzásnak! Akár egy öngyújtó is könnyen felrobbanhat a tűző napon!

  • Tartsanak árnyékolókat a kocsiban, amik megvédik az utasteret a tűző nap melegétől, így elkerülhetik, hogy felhevüljenek a kezelőszervek és ülések.

 

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk