https://kolorline.hu/Galagonya Citerazenekar – Öt díjjal tértek haza Mezőtúrról

Galagonya Citerazenekar – Öt díjjal tértek haza Mezőtúrról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület szervezésében július 18-án tartották meg a III. Nemzetközi Citerazenekari Fesztivált Mezőtúron. A kazincbarcikai Galagonya Citerazenekar öt díjjal tért haza a rendezvényről.

A határon innen és túlról résztvevő citeraegyüttesek és -zenekarok három kategóriában mérhették össze tudásukat: a tradícionális, hagyományőrző citerazenélésben, magyar népdalok, népdal-összeállítások előadásával; innovatív kategóriában, a népzene szabályait tiszteletben tartó, de a tovább fejlődés útját járó, megújuló citerazenélés, magyar népdalok és feldolgozások előadásával, harmonizált kísérettel; valamint az unikum kategóriában, szabad stílusban, kötetlen formában, az eddigi műfaji korlátokból kilépve zeneileg értékes citerazenéléssel, bármilyen zenedarab előadásával.A kazincbarcikai együttes az utóbbi két kategóriában indult, és mindkettőt meg is nyerte.
Valamennyi kategóriában a zsűri által kiválasztott legjobbak Fesztivál-díjban részesültek, amelyet szintén bezsebeltek a Galagonyák.

Galagonya

A felkért zsűri nem kisebb nevekből állt, mint Hajdú Ágota ének-népzene tanár, etnográfus, a gyermek népzenei oktatás módszertanának szakértője, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola citera- és népdalének tanára; Birinyi József, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett hangszeres előadóművész, a Filharmónia hangszeres szólistája, néprajz- és népzenekutató, népi hangszerkészítő, a citeraoktatás módszertanának kialakításában meghatározó oktató, televíziós rendező, producer, sokszoros nívódíjas; és Bódi György, a Pannónia citerazenekar művészeti vezetője, aki szívesen foglalkozik népzenei feldolgozások citerazenekari hangszerelésével és klasszikus zenei átiratok készítésével.
A fesztiválon a tradícionális és az innovatív kategória versenyzői részére alkalom nyílt KÓTA Aranypáva Népzenei Térségi és Országos Minősítő fokozat megszerzésére is, amelyben a legrangosabb, országos Aranypáva - díjat nyerte el a kazincbarcikai zenekar: dr. Szilágyi Szabolcs, Darvasné Kovács Katalin, Galán Mihály, Heidrich Marysol, Lóska Renáta, Molnár Edina, Scserbin János és Tóth Mária.

Galagonya

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk