https://kolorline.hu/Galagonya Citerazenekar – Öt díjjal tértek haza Mezőtúrról

Galagonya Citerazenekar – Öt díjjal tértek haza Mezőtúrról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület szervezésében július 18-án tartották meg a III. Nemzetközi Citerazenekari Fesztivált Mezőtúron. A kazincbarcikai Galagonya Citerazenekar öt díjjal tért haza a rendezvényről.

A határon innen és túlról résztvevő citeraegyüttesek és -zenekarok három kategóriában mérhették össze tudásukat: a tradícionális, hagyományőrző citerazenélésben, magyar népdalok, népdal-összeállítások előadásával; innovatív kategóriában, a népzene szabályait tiszteletben tartó, de a tovább fejlődés útját járó, megújuló citerazenélés, magyar népdalok és feldolgozások előadásával, harmonizált kísérettel; valamint az unikum kategóriában, szabad stílusban, kötetlen formában, az eddigi műfaji korlátokból kilépve zeneileg értékes citerazenéléssel, bármilyen zenedarab előadásával.A kazincbarcikai együttes az utóbbi két kategóriában indult, és mindkettőt meg is nyerte.
Valamennyi kategóriában a zsűri által kiválasztott legjobbak Fesztivál-díjban részesültek, amelyet szintén bezsebeltek a Galagonyák.

Galagonya

A felkért zsűri nem kisebb nevekből állt, mint Hajdú Ágota ének-népzene tanár, etnográfus, a gyermek népzenei oktatás módszertanának szakértője, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola citera- és népdalének tanára; Birinyi József, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett hangszeres előadóművész, a Filharmónia hangszeres szólistája, néprajz- és népzenekutató, népi hangszerkészítő, a citeraoktatás módszertanának kialakításában meghatározó oktató, televíziós rendező, producer, sokszoros nívódíjas; és Bódi György, a Pannónia citerazenekar művészeti vezetője, aki szívesen foglalkozik népzenei feldolgozások citerazenekari hangszerelésével és klasszikus zenei átiratok készítésével.
A fesztiválon a tradícionális és az innovatív kategória versenyzői részére alkalom nyílt KÓTA Aranypáva Népzenei Térségi és Országos Minősítő fokozat megszerzésére is, amelyben a legrangosabb, országos Aranypáva - díjat nyerte el a kazincbarcikai zenekar: dr. Szilágyi Szabolcs, Darvasné Kovács Katalin, Galán Mihály, Heidrich Marysol, Lóska Renáta, Molnár Edina, Scserbin János és Tóth Mária.

Galagonya

 

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk