https://kolorline.hu/Andó László kapta az első Tündik Csaba díjat

Andó László kapta az első Tündik Csaba díjat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője díjat alapított, az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású kolléga, Tündik Csaba r. alezredes emlékének őrzésére.

A díj névadója, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egykori bűnügyi osztályvezetője 2019. április 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A díjat első alkalommal 2021. augusztus 11-én dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy jelenlétében adta át dr. Mecser Tamás r. ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány Andó László r. őrnagy, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője részére.

A díj évente egyszer –a névadó születésnapjához igazodva – kerül átadásra a huzamosabb ideig kimagasló színvonalon és eredményességgel teljesítő, a bűnüldözés területén az általános és speciális szakmai ismereteket kreatív módon is hasznosító kolléga részére. Az elismerés odaítéléséről egy három főből álló bírálóbizottság dönt.

A névadó, Tündik Csaba r. alezredes fellépésére, cselekedeteire minden esetben a határozottság és a céltudatosság volt jellemző. Második családja volt a rendőrség. Megkövetelte a pontosságot, a következetességet, ugyanakkor egyensúlyra törekedve figyelemmel kísérte az egyéni sorsokat, problémákat is. Munkatársai bármikor bizalommal, feltétel nélkül fordulhattak hozzá mind szakmai, mind magánéleti kérdésekben. Mindenkor határtalan türelemmel és önzetlenül tudott másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben is. Fiatalabb kollégáit tanította, de ő maga is tanult tőlük. Közösségi ember volt, a rendőri munkát hivatásának tekintette.

Környezete, a városlakók ismerték és elismerték tevékenységét. Szívén viselte a bűnügyi munkát, a vezetői beosztással járó mindennapi kihívásokat, ugyanakkor sokszor panasz nélkül magába zárta a problémákat.

Munkája során számos eredeti és újító ötlete volt, melyet a gyakorlatban is eredményesen alkalmazott. A beosztotti és a parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, valamint vezetői képességét egyaránt elismerte. Bűnügyi szakterületen tanúsított munkamorálja, elhivatottsága, vezetői kvalitásai, szakmai hozzáértése, szorgalma példát mutat, értéket őriz és képvisel.

A díjazott, Andó László r. őrnagy Tündik Csaba r. alezredes közvetlen munkatársa volt, összekötötte őket az a szolgálat, amit a polgárok segítése érdekében végeztek, együtt dolgoztak az emberekért és elhivatott módon együtt néztek szembe a mindennapos kihívásokkal is.

Az elismerés átadását megtisztelte jelenlétével az elhunyt özvegye, Tündikné Vörös Mónika és lánya Tündik Edina is.

További híreink

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk