https://kolorline.hu/Csalók az építőiparban

Csalók az építőiparban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén a lakásfelújításokkal kapcsolatos támogatásoknak köszönhetően jelentősen megnőtt az igény az építőipari szakmunkákra. Ezzel egyidejűleg felütötte a fejét egy újabb csalási forma.

A szélhámosok egy nem létező, fiktív cég képviseletében eljárva különböző felújítási munkálatok ígéretével, előleg gyanánt különböző pénzösszegeket csalnak ki a sértettektől, őket tévedésbe ejtve, majd az ígért munkát nem végzik el, így okozva kárt. Továbbá azon módszer is ismert a hatóság előtt, hogy felújítási munkálatok ígéretével a lakásba bejutva, az ott lakó személy figyelmét elterelve, úgynevezett trükkös lopás módszerével értékeit eltulajdonítják.  

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben felújítási munkálatokat terveznek végrehajtani az alábbi óvintézkedéseket tegyék meg: 

  • A munkálatokat elvégző vállalkozást, illetve kivitelezőt körültekintő módon válasszák ki!

  • Szükség esetén az ajánlatot adó cégről interneten, céginformációs rendszer segítségével tájékozódjanak, lehetőség szerint korábbi munkáikról kérjenek referenciát!

  • A felújítást végző céggel, egyéni vállalkozóval lehetőség szerint kössenek szerződést, amelyben részletesen rögzítsék a vállalt munkát, annak teljesítési szakaszait, határidőket, a vállalkozói díj összegét az elszámolás formáját, módját, a fizetés módját, határidejét, a garanciális, valamint a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetére vonatkozó szabályokat!

  • Kérjük, hogy csak abban az esetben adjanak át előleg gyanánt pénzt, amennyiben meggyőződtek a cég vagy vállalkozó megbízhatóságáról, illetve a munka elvégzésére irányuló egyértelmű szándékról!

Kérjük, hogy a fentiekkel kapcsolatosan idős hozzátartozóik figyelmét is hívják fel, mert a fenti módszerrel elkövetett csalások elkövetői, jellemzően az időskorú személyeket kísérlik meg különböző módon tévedésbe ejteni. 
Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül és olyan személyek jelenlétét észlelik a lakókörnyezetben, akik a fenti módszerrel kísérelnek meg bűncselekményt elkövetni, úgy soron kívül értesítsék a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot (06-48-510-550), a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészetet (06-48/512-392, 06-20/282-0720) vagy a 112-es központi segélyhívó számon a rendőrséget. 

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság
Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet

 

További híreink

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk