https://kolorline.hu/Csalók az építőiparban

Csalók az építőiparban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén a lakásfelújításokkal kapcsolatos támogatásoknak köszönhetően jelentősen megnőtt az igény az építőipari szakmunkákra. Ezzel egyidejűleg felütötte a fejét egy újabb csalási forma.

A szélhámosok egy nem létező, fiktív cég képviseletében eljárva különböző felújítási munkálatok ígéretével, előleg gyanánt különböző pénzösszegeket csalnak ki a sértettektől, őket tévedésbe ejtve, majd az ígért munkát nem végzik el, így okozva kárt. Továbbá azon módszer is ismert a hatóság előtt, hogy felújítási munkálatok ígéretével a lakásba bejutva, az ott lakó személy figyelmét elterelve, úgynevezett trükkös lopás módszerével értékeit eltulajdonítják.  

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben felújítási munkálatokat terveznek végrehajtani az alábbi óvintézkedéseket tegyék meg: 

  • A munkálatokat elvégző vállalkozást, illetve kivitelezőt körültekintő módon válasszák ki!

  • Szükség esetén az ajánlatot adó cégről interneten, céginformációs rendszer segítségével tájékozódjanak, lehetőség szerint korábbi munkáikról kérjenek referenciát!

  • A felújítást végző céggel, egyéni vállalkozóval lehetőség szerint kössenek szerződést, amelyben részletesen rögzítsék a vállalt munkát, annak teljesítési szakaszait, határidőket, a vállalkozói díj összegét az elszámolás formáját, módját, a fizetés módját, határidejét, a garanciális, valamint a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetére vonatkozó szabályokat!

  • Kérjük, hogy csak abban az esetben adjanak át előleg gyanánt pénzt, amennyiben meggyőződtek a cég vagy vállalkozó megbízhatóságáról, illetve a munka elvégzésére irányuló egyértelmű szándékról!

Kérjük, hogy a fentiekkel kapcsolatosan idős hozzátartozóik figyelmét is hívják fel, mert a fenti módszerrel elkövetett csalások elkövetői, jellemzően az időskorú személyeket kísérlik meg különböző módon tévedésbe ejteni. 
Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül és olyan személyek jelenlétét észlelik a lakókörnyezetben, akik a fenti módszerrel kísérelnek meg bűncselekményt elkövetni, úgy soron kívül értesítsék a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot (06-48-510-550), a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészetet (06-48/512-392, 06-20/282-0720) vagy a 112-es központi segélyhívó számon a rendőrséget. 

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság
Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet

 

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk