https://kolorline.hu/Lakossági tájékoztató a 26. sz. főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakaszának építési munkálatairól

Lakossági tájékoztató a 26. sz. főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakaszának építési munkálatairól

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lakossági tájékoztató a 260. sz. főút Sajószentpéter-Berente elkerülő közötti szakasz építéséről, valamint a 2606. jelű összekötő út burkolatmegerősítéséről és nyomvonal korrekciójáról.

A „260. sz. Sajószentpéter - Berente elkerülő főút és a 2606. jelű összekötő út burkolatmegerősítése és nyomvonalkorrekciója – 2.rész” projekt a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. kivitelezésében valósul meg.

A projekt ismertetése, főbb mennyiségek:

  • 705 m hosszban az összekötő út burkolatmegerősítése,

  • 1080 m hosszban nyomvonalkorrekció,

  • 2 db új körforgalmi csomópont,

  • 1 db új vasút feletti műtárgy építése a 92. sz. vasútvonal felett.

A kivitelezési munkálatok vasúti felüljáróhoz kapcsolódó nagytömegű földmű építése várhatóan 2021. november 30-ig elkészül. A tervezett nyomvonal a Jószerencsét út és a 26 sz. főút meglévő jelzőlámpás csomópontjának térségéből indul, a meglévő vízmű telep mellett nyugatra. A 92 sz. MÁV Miskolc-Bánréve vasútvonalat különszintben keresztezi a 0+425,05 km szelvényben, ezt követi egy kis sugarú jobb ív. A tervezett nyomvonal a rekultivált hulladéklerakót délről megkerülve csatlakozik a tervezett körforgalmi csomópontba. A körforgalomba csatlakozik a régi 2606 jelű önkormányzati út – mely a szintbeni vasúti átjárót követően kerül korrigálásra –, az Ipari út és a tervezett 2606 jelű önkormányzati út. A körforgalom után, egy rövid nyomvonal korrekciót követően a meglévő nyomvonalon halad tovább, a hulladéklerakót keletről elkerülve. A meglévő nyomvonalon burkolatfelújítást végeznek, a bal oldali pályaszerkezet szélesítésével.

A meglévő Sajó-híd és árapasztó műtárgy nem kerül átépítésre. A tervezett 2606 j. út fejlesztés során két szintbeni körforgalmú csomópont épül. Az egyik a 26 sz.

főút, 2606 j. út, Jószerencsét út és Mucsonyi út csomópontjában (K1 jelű körforgalom), a másik a tervezett új nyomvonalú 2606 j. út, Mucsonyi út és Ipari út csomópontjában (K2 jelű körforgalom).

A K1 körforgalmú csomópont építése miatt szükséges a 26 sz. főút korrekciója. A korrekció két önálló szakaszból áll, az egyik a körforgalomba bevezető (keleti ág) szakasz, a másik a körforgalomból kivezető szakasz (nyugati ág). Ennek indoka, hogy a tervezett körforgalom elnyújtott alakú, ezért a be- és kivezető szakasz szelvényezési tengelye nem csatlakozik egymáshoz. A Jószerencsét utat az Irinyi János utcai csomópont és a 26 sz. főút között fejlesztik.

A Jószerencsét út az érintett szakaszon 2x1 forgalmi sávos marad, ugyanakkor az Irinyi János utcai csomópont előtt a meglévő út 2x2 sávos lesz széles, zöld elválasztó sávval. A tervezett korrekció ezért a meglévő 2x1 sávos szakasz 2x2 sávos bővítését tartalmazza az Irinyi János utca és a 26 sz. főút közötti szakaszon.

A Mucsonyi út II. régi külterületi szakasza a fejlesztés során belterületre kerül.

A 26 sz. főút korrekciójának nyugati ága mellett a jobb oldalon a Mikes Kelemen utcából indulva új kiszolgálóutat alakítanak ki egy meglévő telephelyi ingatlan megközelíthetőségének biztosítása érdekében.

Közös gyalogos- és kerékpáros útvonalat alakítanak ki a 26 sz. főút bal oldalán a tervezési szakasz elején lévő BorsodChem behajtótól indulva. A közös gyalog- és kerékpárút a 26 sz. főúti korrekciót követi, majd tovább vezet a K1 jelű körforgalom mellett a Jószerencsét út csatlakozásáig. Itt, keresztezve a Jószerencsét út csatlakozását tovább halad a 26 sz. főúti korrekció nyugati ágának bal oldalán. A közvetlen összekötőágat merőlegesen keresztezve csatlakozik egy meglévő kiszolgáló úthoz.

A pályaszakasz tervei figyelembe veszik az időjárási viszonyokat és változásokat, a műszaki megoldásokat az elérhető legjobb technika alkalmazásával választották ki.

A kivitelezési munkák miatt a közlekedőknek várhatóan 2022. november 30-ig kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Kérjük szíves megértésüket és türelmüket a kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért!

Türelmüket ezúton is köszönjük!

A projekttel kapcsolatos esetleges kérdéseiket, javaslataikat kérjük ezen tájékoztató megjelenésétől számított 15 napon belül küldjék meg részünkre az alábbi elérhetőségek valamelyikére. A kérdések és az azokra adott válaszok összesítve kerülnek közzétételre a következő honlapokon:
www.kazincbarcika.hu
www.kolorline.hu
a tájékoztató közzétételétől számított 30 napon belül.

Kapcsolat:
STRABAG Építőipari Zrt.
HH Direkció CC

Terület Levelezési cím: 4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 8/a.
E-mail: 2606utfelujitas@strabag.com
www.strabag.hu 

térkép

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk