https://kolorline.hu/Ne váljon Ön vagy hozzátartozója adathalászok áldozatává!

Ne váljon Ön vagy hozzátartozója adathalászok áldozatává!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ismeretlen csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia) nevében – számla elkészülésére hivatkozva – félrevezető e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználók széles körét.

E-számla befizetése vagy személyes adatai megadása során mindig legyen elővigyázatos!

Figyelmesen olvassa el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli) mondatokat talál benne, ne adja meg személyes vagy banki adatait! Ha olyan hivatkozást talál a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintson rá!

Fontos megjegyezni, hogy bizalmas adatokat (pl. jelszavakat, személyes adatokat, banki azonosítót) az MVM Next nem kér e-mailben.

Ha Ön az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt.) ügyfele,

  • Kérik, ellenőrizze, hogy a megszokottidőszakban érkezett-e a számlaértesítés, és a számla összege megfelel-e a fogyasztása alapján vártnak.
  • MVM E-számláját minden esetben pdf-formátumban csatolja a számlaértesítő üzenethez.
  • Mindig nézze meg a pdf-számlát, hogy valóban az Ön nevére, felhasználási helyére stb., valamint a megfelelő időszakra állították-e ki!
  • Gázszámla és villanyszámla esetén is az MVM Next online ügyfélszolgálat a feladó e-mailben megjelenített neve, de sajnos ezt a csalók is utánozhatják.
  • Fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg), azaz az <ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu> vagy a <noreply@mvmnext.hu>, mert ennek nehezebb a meghamisítása.
  • Az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy és noreply@nkm.energy 2021. január 1-jétől már nincs használatban, ezért ha ezekről a címekről érkezik látszólagos számlaértesítője, az minden bizonnyal adathalász-kísérlet.

Ha Ön nem az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt.) ügyfele,

 

és az Ön nevére szóló számlaértesítő érkezik látszatra ezektől a cégektől, az feltehetően ugyancsak adathalász-kísérlet.


Adathalász-esemény bejelentése

Ha arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, kérjük, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy az NKM nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt, a gyanújáról szóló rövid jelzéssel – függetlenül attól, hogy ügyfelük, vagy sem.

Forrás: mvmnext.hu

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk