https://kolorline.hu/Ne váljon Ön vagy hozzátartozója adathalászok áldozatává!

Ne váljon Ön vagy hozzátartozója adathalászok áldozatává!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ismeretlen csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia) nevében – számla elkészülésére hivatkozva – félrevezető e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználók széles körét.

E-számla befizetése vagy személyes adatai megadása során mindig legyen elővigyázatos!

Figyelmesen olvassa el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli) mondatokat talál benne, ne adja meg személyes vagy banki adatait! Ha olyan hivatkozást talál a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintson rá!

Fontos megjegyezni, hogy bizalmas adatokat (pl. jelszavakat, személyes adatokat, banki azonosítót) az MVM Next nem kér e-mailben.

Ha Ön az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt.) ügyfele,

  • Kérik, ellenőrizze, hogy a megszokottidőszakban érkezett-e a számlaértesítés, és a számla összege megfelel-e a fogyasztása alapján vártnak.
  • MVM E-számláját minden esetben pdf-formátumban csatolja a számlaértesítő üzenethez.
  • Mindig nézze meg a pdf-számlát, hogy valóban az Ön nevére, felhasználási helyére stb., valamint a megfelelő időszakra állították-e ki!
  • Gázszámla és villanyszámla esetén is az MVM Next online ügyfélszolgálat a feladó e-mailben megjelenített neve, de sajnos ezt a csalók is utánozhatják.
  • Fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg), azaz az <ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu> vagy a <noreply@mvmnext.hu>, mert ennek nehezebb a meghamisítása.
  • Az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy és noreply@nkm.energy 2021. január 1-jétől már nincs használatban, ezért ha ezekről a címekről érkezik látszólagos számlaértesítője, az minden bizonnyal adathalász-kísérlet.

Ha Ön nem az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt.) ügyfele,

 

és az Ön nevére szóló számlaértesítő érkezik látszatra ezektől a cégektől, az feltehetően ugyancsak adathalász-kísérlet.


Adathalász-esemény bejelentése

Ha arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, kérjük, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy az NKM nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt, a gyanújáról szóló rövid jelzéssel – függetlenül attól, hogy ügyfelük, vagy sem.

Forrás: mvmnext.hu

További híreink

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk