https://kolorline.hu/Gólyafiókákat avattak

Gólyafiókákat avattak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az országban is egyedülálló Gólyafióka-avató rendezvényen vehettek részt augusztus 31-én a kazincbarcikai általános iskolák leendő első osztályosai és szüleik. A Don Bosco Sportközpontban tartott esemény zárásaként Kalap Jakab – Kutyabál bábkoncert című műsorát tekinthették meg a kis gólyák.

Ünneplőbe öltözött gyermekekkel telt meg a Don Bosco Sportközpont a nyári szünet utolsó napján. A szinte már hagyománnyá vált Gólyafióka-avatón a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, az Ádám Jenő Tagiskola, az Árpád Fejedelem Tagiskola, a Dózsa György Tagiskola és a Kazinczy Ferenc Tagiskola 1.A és 1.B osztályos tanulói vonultak be a sportközpontba.


Fotók: Pálinkó Gábor

Ezt követően a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek műsora következett, majd Kondorné Sztojka Ágnes a Pollack Mihály általános iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta mennyire várták, hogy ismét gyermekekkel teljenek meg az iskolák folyosói. Az intézményvezető asszony után Klimon István Kazincbarcika város alpolgármestere is üdvözölte a jelenlévőket.

Klimon István alpolgármesterhez Szitka Péter Kazincbarcika város polgármestere is csatlakozott azért, hogy megtanítsák a kicsiket az első – és egyben az egyik legfontosabb – iskolai feladatra, hogy hogyan is kell jelentkezni. Ezután következett az elsősök eskütétele, és a jelképes avatása, vagyis a jelvények feltűzése, amiben szintén segédkeztek a városvezetők.

Az elsősök verse után Markovicsné Demeter Edina tankerületi igazgató és Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető asszony közösen adták át az első osztályosok ajándékát, osztályonként egy-egy játékdobozt.

Az eseményt egy kis uzsonna és Kalap Jakab – Kutyabál bábkoncert című zenés műsora zárta.

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk