https://kolorline.hu/Új csalási módszerrel kapcsolatos lakossági tájékoztató

Új csalási módszerrel kapcsolatos lakossági tájékoztató

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tisztelt lakosság! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az országban, így a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén is új csalási módszer jelent meg.

Az ismeretlen csalók telefonon keresztül, magukat különböző hitelintézetek képviselőinek kiadva, olyan valótlan tartalmú közlést juttatnak el a sértettek részére, hogy számlafiókjukat jogtalan támadás érte ( ennek során rendszerint azt adják elő, hogy ismeretlen személy jogosulatlanul kísérelt meg utalást vagy internetes vásárlást indítani) és az ilyen beavatkozások megszakítása, illetve megelőzése végett szükséges különböző, azonnali módosításokat végezni a számlafiókjukkal kapcsolatosan .

 Az elkövetők a TeamViewer vagy az AnyDesk programok letöltésére bírják rá a sértetteket, mellyel távoli elérhetőséget biztosítanak maguknak a sértett elektronikai eszközeihez, számítógépéhez. A sértettel folyamatos telefonos kapcsolatban álló elkövetők ráveszik a sértettet, hogy internetbankjába belépjen, belépési adatokat, kártyaszám részleteket megadjon, miközben a számítógépet távolról vezérelve a jogosulatlan utaláshoz, kártyás vásárláshoz gyűjtik be a hiányzó információkat. A hosszú telefonhívás ideje alatt az elkövetők jogosulatlanul végzik el a pénzügyi műveleteket, majd töröltetik a sértettel a letöltött TeamViewer vagy az AnyDesk programokat. Az utalások és internetes vásárlások külföldön realizálódnak.

Kérjük, hogy amennyiben magukat banki alkalmazottnak kiadó személyektől fogadnak hívásokat, fokozott körültekintéssel járjanak el, bankkártya és számlaforgalmi adataikat idegeneknek soha ne adják ki, illetve számítógépükre, elektronikai eszközeikre ne telepítsenek ismeretlenektől származó programokat. Amennyiben a banki ügyintéző kilétével kapcsolatosan kételyük merülne fel úgy a hívást szakítsák meg és bankjuk Önök által ismert telefonszámán a hívás eredetét ellenőrizzék le.

Amennyiben csalás áldozataivá váltak, soron kívül értesítsék a 112-es segélyhívó számot.  

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk