https://kolorline.hu/Új csalási módszerrel kapcsolatos lakossági tájékoztató

Új csalási módszerrel kapcsolatos lakossági tájékoztató

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tisztelt lakosság! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az országban, így a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén is új csalási módszer jelent meg.

Az ismeretlen csalók telefonon keresztül, magukat különböző hitelintézetek képviselőinek kiadva, olyan valótlan tartalmú közlést juttatnak el a sértettek részére, hogy számlafiókjukat jogtalan támadás érte ( ennek során rendszerint azt adják elő, hogy ismeretlen személy jogosulatlanul kísérelt meg utalást vagy internetes vásárlást indítani) és az ilyen beavatkozások megszakítása, illetve megelőzése végett szükséges különböző, azonnali módosításokat végezni a számlafiókjukkal kapcsolatosan .

 Az elkövetők a TeamViewer vagy az AnyDesk programok letöltésére bírják rá a sértetteket, mellyel távoli elérhetőséget biztosítanak maguknak a sértett elektronikai eszközeihez, számítógépéhez. A sértettel folyamatos telefonos kapcsolatban álló elkövetők ráveszik a sértettet, hogy internetbankjába belépjen, belépési adatokat, kártyaszám részleteket megadjon, miközben a számítógépet távolról vezérelve a jogosulatlan utaláshoz, kártyás vásárláshoz gyűjtik be a hiányzó információkat. A hosszú telefonhívás ideje alatt az elkövetők jogosulatlanul végzik el a pénzügyi műveleteket, majd töröltetik a sértettel a letöltött TeamViewer vagy az AnyDesk programokat. Az utalások és internetes vásárlások külföldön realizálódnak.

Kérjük, hogy amennyiben magukat banki alkalmazottnak kiadó személyektől fogadnak hívásokat, fokozott körültekintéssel járjanak el, bankkártya és számlaforgalmi adataikat idegeneknek soha ne adják ki, illetve számítógépükre, elektronikai eszközeikre ne telepítsenek ismeretlenektől származó programokat. Amennyiben a banki ügyintéző kilétével kapcsolatosan kételyük merülne fel úgy a hívást szakítsák meg és bankjuk Önök által ismert telefonszámán a hívás eredetét ellenőrizzék le.

Amennyiben csalás áldozataivá váltak, soron kívül értesítsék a 112-es segélyhívó számot.  

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk