https://kolorline.hu/A Sajómenti Népművészeti Egyesület két alkotóját is lezsűrizték

A Sajómenti Népművészeti Egyesület két alkotóját is lezsűrizték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület idén is meghirdette a „Virágzó népművészet” című pályázatát, immár tizenhetedik alkalommal. A Sajómenti Népművészeti Egyesület két alkotója sikeresen képviselte magát a pályázaton.

A pályázat célja a segíteni az olyan népi iparművészeti alkotások megszületését, amelyek mind művészi, mind érték szempontjából megfelelnek a mai kor követelményeinek. Leginkább funkcióban és formában várták az „újító” munkát, de elvárás volt, hogy a népi technikák, a díszítmények őrizzék népművészetünk értékeit. A zsűrizett pályamunkákat szakmai kuratórium értékelte és bírálta el.
A Sajómenti Népművészeti Egyesületből Pácz Tímea hat munkáját zsűrizték le modern mester és hagyományos mester remek, hagyományos míves és modern míves termék, valamint ajándéktárgy kategóriában. Az alkotó emellett a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület különdíját is átvehette. Gyenes Imréné három művét zsűrizték le hagyományos míves termék és ajándéktárgy kategóriában.

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk