https://kolorline.hu/Magyar bajnok a KÖDMÖN Formációs Tánc Sport Egyesület

Magyar bajnok a KÖDMÖN Formációs Tánc Sport Egyesület

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Két csoporttal két kategóriában indult a KÖDMÖN Formációs Tánc Sport Egyesület a Magyar Táncsport Szakszövetség által szervezett Formációs Táncok Magyar Bajnokságán szeptember 18-án. A zalaegerszegi versenyen a társastáncok standard és latin ágában különböző kategóriák és korcsoportok szerint mérték össze tudásukat a táncosok.

A KÖDMÖN Formációs Tánc Sport Egyesület „B” csoportja felnőtt standard társasági táncokban, míg az „A” csoportja felnőtt standard mix kategóriában nyerte el a magyar bajnoki címet. Az „A” csoport Simon Csaba művészeti vezető és koreográfus segítségével, valamint Szinyei Edina szakmai irányításával készült a megmérettetésre. A táncosok több éves szakmai tapasztalattal és előképzettséggel rendelkeznek.


Fotók forrása: Szinyei Edina

– A versenyre való célirányos felkészülés februártól kezdődött. A pandémia helyzet bennünket is hátrányosan érintett, így a nyári szezonra még szorosabb edzésprogramot kellett összeállítanunk. Ez heti 4-5 alkalmat jelentett, valamint két intenzív edzőtábort. Mindez sok lemondással és áldozattal járt, mert kevesebb idő jutott a családra, barátokra, nyaralásra, de mindenki szeme előtt egy cél lebegett – mondta el Szinyei Edina.

A táncverseny két fordulóból állt, elődöntőből és döntőből. Szinyei Edina elárulta:
– A verseny napja felfokozott hangulatban telt. Bár a letáncolás után elégedettséget éreztünk, mégis nagy izgalommal vártuk az eredmény kihirdetését. A magyar bajnoki cím elnyerésének pillanatában mindenkiből kitört az egész napos feszültség és az azt megelőző több hónapos felkészülés minden fáradalma, mely örömkönnyeket csalt a szemekbe.

A tánccsoport a kupa és az aranyérem mellett kvalifikációs jogot kapott az Európa- és világbajnokságon való szereplésre, amire igazán büszkék a táncosok, épp úgy, mint az egyesület korábbi eredményeire, a 15-szörös magyar bajnoki és a 10-szeres országos bajnoki címére.

– A KÖDMÖN TSE mellett a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanszakán képzem a gyerekeket immár 7 éve. Több jelenlegi és végzős növendék is szerepelt ezen a nívós versenyen. Név szerint: Barna Blanka, Ferenczi Anna, Gál Balázs, Pató Dalma, Stofán Emőke. Büszkék vagyunk arra, hogy az alapokat ebben az intézményben sajátították el. Az ő példájuk is bizonyítja, hogy a művészeti iskolai oktatás magas színvonalon történik városunkban. Ezért ezt a szép eredményt a Kazincbarcikai Kodály Zoltán AMI-nek is ajánljuk – emelte ki Szinyei Edina.

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk