https://kolorline.hu/Három nap alatt megtelt a kazincbarcikai kupakgyűjtő szív

Három nap alatt megtelt a kazincbarcikai kupakgyűjtő szív

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Rendszeretők Környezetjavító Civilbarát Társaság kezdeményezésére „kupakgyűjtő szív” került kihelyezésre Kazincbarcikán. Az Egyesület a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja előtt, az Eszperantó utca 2. szám állította fel a műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló köztéri alkotást.

A kupakok gyűjtésének kettős funkciója van, egyrészt a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését, másrészt karitatív célok megvalósítását szolgálja. A kupakgyűjtő szív elkészítését magánszemélyek mellett kazincbarcikai székhelyű vállalkozások is segítették.
A Rendszeretők célja személyes példamutatással megóvni fizikai és szellemi környezetünket, tenni a környezetszennyezés és a környezetkárosítókkal szemben. A műanyag kupakokat általában rajta hagyják a flakonokon, és úgy dobják ki, pedig azokat külön is lehet hasznosítani. Mint minden környezettudatos eljárásnak, ennek is az a célja, hogy ne gyarapodjon a kommunális hulladék mennyisége. Emellett a kupakok gyűjtésének másik funkciója, hogy az összegyűlt kupakok közvetett értékesítésével Báthori Kornél 11 éves berentei kisfiú gyógykezelésének támogatása megvalósuljon. Az újrahasznosításból eredő összeg ugyan minimális, de mint mondani szokták sok kicsi sokra megy.
A műanyag kupakokból befolyt összeget a szülők a Solymári Borsóházas 1 hetes rehabilitációkra fordítják, ill. Kornél környezetének biztonságossá tételére, életkörülményeinek javítására. Kornél története a „Segíts te is Kornélon! =)” facebook csoportban részletesen is megtalálható.
A kupakgyűjtő szív az elhelyezést követő 3. napon megtelt, ez kb. 110 kg műanyag hulladék, ami nem szennyezi tovább környezetünket, hanem úgy kerül újrahasznosításra, hogy közben karitatív célokat is szolgál. Ezúton is köszönjük mindenkinek, hogy a kupakok gyűjtésével hozzájárulnak az egyesület céljainak megvalósításához.
A civil szervezet alapító tagjai kazincbarcikai és múcsonyi kötődésűek, ezért a tevékenységük látványos jeleit a város és a szomszédos nagyközség lakói tapasztalhatják. Múcsony település mellett most már a kazincbarcikaiak is gazdagabbak lettek egy szívvel.

További híreink

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk