https://kolorline.hu/A Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét kapta Kazincbarcika

A Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét kapta Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét vette át Szitka Péter polgármester, aki egyébként a KVSE birkózó szakosztályának egykori elnöke is volt. A Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja, egyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke Deák-Bárdos Mihály Kazincbarcika Város Önkormányzatának, valamint a szakosztály működésében kiemelkedő munkát végzőknek szintén megköszönte a sportág fenntartásáért és fejlesztéséért végzett áldozatos munkáját.

Az elnök ünnepi beszédében kiemelte, hogy Kazincbarcika sokat tett azért, hogy a birkózás fennmaradjon, és az utánpótlás is biztosítva legyen a jövőben is. Háláját fejezte ki Kazincbarcika Város Önkormányzatának, a birkózást választó mestereknek, edzőknek, versenyzőknek, diákoknak, szüleiknek, a támogatóknak és a szurkolóknak egyaránt.
– Büszkék vagyunk városunk egyik legrégebbi sportszakosztályára. Hosszú évek óta öregbítik városunk és az ország hírnevét is, nem kis szerepet vállalva abban, hogy településünk elnyerte a Nemzeti Sportváros címet. Folyamatosan kerestük és keressük a lehetőséget, hogy a sportolóink méltó körülmények között tarthassák edzéseiket. Az elkövetkező időszakban a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok fejlesztése van napirenden, ugyanis a város az elnyert támogatások által a tervek szerint jövőre egy a súlyemelők és a birkózók számára otthont adó teremrésszel bővítheti a létesítményt – mondta el az elismerés kapcsán Szitka Péter polgármester.
Centenáriumi díszoklevelet kapott még Kerekes Ottó, a KVSE elnöke; Forgács Gyula, az ORSZAK-Borsod Kft. ügyvezetője, mint támogató; Kónya Lajos vezetőedző; Csepregi György edző, Ördög István egykori versenyző; valamint Fodor Pál technikai vezető.
A helyi birkózó szakosztály 1957-ben alakult Tóth János szakosztályvezető, Filácz Gyula vezető edző és Munkácsy Dezső vezetésével. Az elmúlt néhány esztendőben Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző és Fodor Pál technikai vezető az alapokról kezdték újból felépíteni az utánpótlást, ezért már óvodás kortól próbálják megszerettetni a birkózást. A birkózó szakosztály a 2010-es évektől kezdett újból erősödni, ez köszönhető a sportág-támogatási rendszernek, és Kazincbarcikai Önkormányzat által biztosított infrastruktúrának.
Ezek eredményekben is megmutatkoztak, 2012-ben Kónya Lajos veterán világbajnok lett, 2014-ben Lagzi Kovács Bendegúz felnőtt országos bajnokságot nyert. Ez biztatást adott a fiatal versenyzőknek, és az utóbbi években szép eredményeket értek el a korosztályos országos versenyeken. Kiemelendők az alábbi versenyzők: Kiss Bence ezüst és háromszoros bronz-, Pál-Kutas Levente háromszoros bronz-, Pásztor Martin arany-, Balogh Ferenc ezüst-, Kerekes Viktor bronz-, Szeifert Zoé bronzérmes, Pál-Kutas Réka országos ötödik helyezett, valamint a Pollack Mihály Általános Iskolával együttműködve több Országos Diákolimpiai csapat­érem megszerzése is említésre méltó.
A szakosztály az anyagi és infrastrukturális feltételei mellett alapvetően utánpótlás nevelő műhely, kezdve az óvodás birkózástól és alapozva főleg az általános iskoláskorú gyerekekre.  Természetesen idősebb korúak is látogatják edzéseiket.
A KVSE évente 170-210 fős versenyzői létszámokkal rendezi a régió legnagyobb birkózó versenyeit Munkácsy Dezső egykori kiváló edző tiszteletére.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk