https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán – 2021. október 2.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán – 2021. október 2.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött
személyek száma a negyedik hullámban: 44 fő
oltottak száma összesen: 13868 fő
60 év feletti oltottak száma: 6581 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A koronavírus delta variánsának gyors terjedése miatt mostanra hazánkat is elérte a járvány negyedik hulláma. Az átoltottság aránya az országban viszonylag magas, ennek ellenére a fertőzésveszély nem szűnt meg. A szakemberek véleménye szerint a beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, de az ő esetükben a betegség kialakulásának a kockázata kisebb és jóval enyhébb lefolyású, mint az oltatlanoknál. Az oltatlanok – különös tekintettel az idősebb korosztályra – sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ugyanis az új mutáns kikerülve az immunrendszert, könnyebben megtámadhatja a sejteket és gyorsabban el is szaporodhat, ezáltal súlyosabb tüneteket okoz.
A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. A higiéniai szabályok (rendszeres kézfertőtlenítés, alapos kézmosás, testi kontaktok minimálisra való csökkentése) betartásával csökkenthető a megbetegedés esélye.
Mivel országos és helyi szinten is emelkedő tendenciát mutat a fertőzöttek száma, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzata októbertől újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg!
Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Intézményi COVID-körkép

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.
A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Székhely intézményében jelenleg egy óvodapedagógus igazoltan COVID-19 fertőzött, emiatt a Pillangó csoport óvodásai október 7-ig karanténban vannak.
Az egyházi fenntartású Eszterlánc Óvodában és az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden óvodai csoport működik.
A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola minden tagintézményeiben normál rend szerint folyik az oktatás.
A Tompa Mihály Református Általános Iskolában egy diák tesztje pozitív lett, ezért egy osztály karanténban van.
Az Irinyi János Református Oktatási Központban korábban, a negyedik hullámban öt pedagógus és két diák kapta el a koronavírust, az érintett osztályokban véget ért a karantén.
Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában két diák van karanténban családban igazolt koronavírus-fertőzés miatt.
Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában egy diák érintettsége miatt egy osztály október 4-éig karanténban van.
A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban három diák koronavírus fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztály fele került karanténba.
A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban és a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában nincs igazolt koronavírus-fertőzéssel érintett személy.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!


Segítség az oltási regisztrációhoz és időpontfoglaláshoz

Kazincbarcika Város Önkormányzata a továbbiakban is fontosnak tartja, hogy minél többen éljenek az oltás adta védelem lehetőségével, ezért a Barcika Art Kft. munkatársainak közreműködésével segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnének regisztrálni, valamint időpontot foglalni a Covid-19 elleni védőoltásra, de online regisztrációra nincs lehetőségük. Kazincbarcika Város Önkormányzata ezeknek a városlakóknak szeretne segíteni azzal, hogy a Mezey István Művészeti Központban (3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.) lehetőséget biztosít minden hétköznap 10:00 - 16:00 óra között az oltásra való regisztrálásra, oltóponti időpontfoglalásra. Ha valakinek még nincs e-mail-címe, a munkatársak ennek létrehozásában is tudnak segítséget nyújtani. A regisztrációhoz a személyes iratokra, köztük a TAJ-kártya van szükség.
Amennyiben valaki krónikus betegségben szenved, különösen fontos egyeztetnie a háziorvossal - a regisztrációt megelőzően az oltóanyag megfelelőségéről, hiszen nem minden vakcina beadása javasolt egyes betegségek esetében.
Online időpontfoglalás: vakcinainfo.gov.hu


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester
dr. Makkai Orsolya alpolgármester

 

További híreink

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napján

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk